Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Szerelmet vallott Magyarországnak Loic Nego

2024. június 15. 06:57

Svájc ellen kezdi meg szereplését a magyar labdarúgó-válogatott. A francia származású szélső még nem bevethető, de segíti poszttársát és a csapatot, amellyel messzire jutna.

2024. június 15. 06:57
20240612__MI_235
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: Magyar Nemzet/Mirkó István

 

„Nincsen határ! A végsőkig harcolni fogunk” – adta ki a jelszót Loic Nego, a magyar labdarúgó-válogatott honosított játékosa Kölnben. A korábban az Újpestet és a Videotont erősítő felfutó szélső védő, a francia Le Havre focistája nagyon eltökélt az Európa-bajnokság előtt. 

„A minimális célkitűzésünk, hogy jussunk tovább a csoportból. 

Nagyon össze kell fognunk és keményen kell játszanunk, hogy ezt elérjük.

Ezt is ajánljuk a témában

Az első ellenfél, a magasabban jegyzett Svájc lesz Magyarország számára. Nego a friss német bajnok és kupagyőztes, Európa-Liga döntős irányító játékára hívta fel a figyelmet.

Svájc egy nagyon kemény csapat, láttuk a legutóbbi tornán és az utóbbi években is bizonyította. Mindig képes jó eredményt elérni. Nagyon sok tehetséges játékosa van az első ellenfelünknek, kiemelném a Bayer Leverkusenből Granit Xhakát. Elsősorban arra koncentrálunk, hogy nekünk mit kell tennünk, hogy megnyerhessük a mérkőzést. Meg is fogjuk próbálni.

A nagy kérdés, hogy Loic Negóval vagy nélküle. Ugyanis a héten külön edzett a társaktól, sőt Marco Rossi szövetségi kapitány péntek este tudatta, hogy nem küldi pályára a nyitányon.

„Még tart a felépülésem, jól haladok. Majd a meccs előtt meglátjuk, hogyan állok”

– mondta reménykedve Loic Nego, aki mellett ott ült a sajttájékoztatón az a Bolla Bendegúz, aki posztriválisa, s a helyén fog játszani. A Mandiner kérdésére Nego részletesen beszélt kettejük kapcsolatáról.

Nem mondanám, hogy vetélytársak vagyunk, inkább csapattársak. Egy nagyon tehetséges játékosról van szó, messzire juthat a pályafutása során. Szoktunk tanácsokat adni egymásnak. Nézzük egymást, amikor a másik játszik, és igyekszünk egymástól ellesni, eltanulni dolgokat, nincsen semmilyen féltékenység. Egészséges rivalizálás van közöttünk. Ha ő játszik, ha én, boldogok vagyunk, ez a kapitány hatásköre. Ez része a sportnak. A lényeg, hogy a csapat jól teljesítsen. Beni nagyon jól teljesített Izrael ellen, ezt szeretnénk látni mindig tőle. Egy családhoz tartozunk, a legjobbakat kívánjuk egymásnak. Ez a legfontosabb!”

Ezt is ajánljuk a témában

Loic Nego 2020 őszén mutatkozott be a magyar válogatottban, amelyben azóta 36 mérkőzésen 2 gólt szerzett. A Párizsban született 33 éves játékos utánpótlás korában francia színekben szerepelt, majd kis kitérővel egy évtizedet játszott hazánkban. 

Ha őszinte vagyok, nem gondoltam arra, hogy magyar válogatott leszek, de az élet Magyarországra sodort. Ez egy olyan választás volt, amit nem bántam meg. Ezúton köszönök meg mindent a magyaroknak a szeretetért, az örömért, amit kapok tőlük.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atti bá
2024. június 15. 20:04
Nna, harc előtti kijelentések és tetszetős semmik már mennek ennek is, pedig még sehol semmi. Pedig igazán mutathatna valami franciásat, ha már a magyaros megint felsülni látszik. Ja, hogy a skótokat meverjük? Persze ordibálásban a legjobbak vagyunk.
alexandrosz-2
2024. június 15. 14:30
Nincs jelentősége, mit makog egy nigger majom. Majd, ha más fizeti a cirkuszi mutatványait, mást makog az új gazdáinak.
KK75
2024. június 15. 10:32
Egy olyan ember, aki elfogadta a dolgainkat, kultúránkat, alkalmazkodott hozzánk és egymás hasznára voltunk, vagyunk így. Szóval ilyen esetben tényleg teljesen mindegy, hogy hogyan néz ki, mi az eredendő "génje" és szívesen szorítunk Loic sikeréért is. A probléma csak azzal a szituációval van, amikor az ilyen "luxus körű (élsport, művészet, kiemelt tudományok) együttműködéseket" úgy állítják be, mint ha ez a tömeges bevándorlás esetében is mind így valósulna meg, pedig mindenki tudja, hogy az teljesen irreális, ugyanis teljesen más mentalitású, kultúrájú, elvárású, vallású, tömegében képzetlen (sok esetben törzsi, vallási alapokon beivódott személyiségű) és domináns módon fiatalkorú férfiakról van szó. A megfelelő együttműködésen alapuló, alkalmazkodó és nem dominánssá váló legális migrációval a többségünknek nem lenne problémája, de a tömeges bevándorlást (főleg illegálist) ne adják el, mint hasznos folyamatot és ne hazudják azt, hogy ez nem gazdasági és ideológiai alapú.
Muki46
2024. június 15. 10:07
Rusnya nigger.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!