Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Sallai Roland a Rossi-korszak legeredményesebb játékosa és már Buzánszky Jenőt is lehagyta!

2024. június 16. 20:22

A Freiburg játékosa Svájc ellen az 50. válogatott mérkőzését játszotta, és nem véletlen, hogy a szövetségi kapitány ennyire bízik benne.

2024. június 16. 20:22
SALLAI Roland; STERGIOU, Leonidas
Vámos Tamás

Nyitókép, fotó: MTI/Illyés Tibor

***

Bár nem sikerült a bravúr, hiszen nemzeti csapatunk még pontot sem tudott szerezni Svájc ellen, a Freiburg játékosa számára mégis örökké emlékezetes marad a kölni csoportmérkőzés. Sallai Roland az 50. válogatottbeli szerepléssel megelőzte az Aranycsapat jobbhátvédjét, Buzánszky Jenőt és utolérte Bognár Györgyöt, aki többek között tagja volt az 1986-os világbajnokságon szerepelt válogatottunknak, amelynek – cseppet sem mellékesen – tagja volt Roland nagybátyja, Sallai Sándor is.

A támadó igazi futballistacsaládból származik, hiszen édesapja, Sallai Tibor az élvonalban a Vác FC-Samsungban és a Bp. Honvédban is szerepelt, nem véletlen, hogy főhősünk élete már gyermekkorában a labda körül forgott. Erről egy interjúban így mesélt: 

„Siófokon nőttem fel, rengeteget gyakoroltam a kertben, a falnak rugdostam a labdát. Kimentem a grundra is a haverokkal, a betonpályán is szerettem játszani. Úgy mondanám, volt egy-két barátom, de a fal is az volt.

 Természetesen apu is sokat foglalkozott velem, mi több, Siófokon, majd a Puskás Akadémián is volt az edzőm, de hogy őszinte legyek, nem voltam oda azért, hogy együtt dolgozunk. Nyilván volt ennek előnye, csakhogy az én fejemben folyton az járt, mások mit szólnak ehhez. Édesapám sohasem kivételezett velem, még azt is mondhatom, tőlem többet követelt, mint a társaimtól. Részemről ezzel nem volt gond, mégsem éreztem egészségesnek a helyzetet. Nem akartam azt hallgatni, hogy biztos azért játszom, mert az apám az edző…” 

S ha már a Puskás Akadémia: erre az időszakra esett, hogy Roland védjegyévé vált a mintegy 50 méterről szerzett találatai. Nevezetesen arról van szó, hogy hamar felismerte: ha az ellenfél kapusa a tizenhatos vonalánál ólálkodik, bátran kapura lehet ívelni a labdát!

E sorok írója személyesen látta, hogy 

Sallai 17 évesen, a Puskás Akadémia játékosaként, Athénban, a Panathinaikosz korosztályos csapata elleni barátságos mérkőzésen (amelyet éppen 10 éve abból az alkalomból rendeztek, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a görög klub vezetőivel együtt emléktáblát avatott Puskás Ferenc emléke előtt tisztelegve) is egy hasonlóan látványos gólt szerzett!

Ismert: Sallai a Puskás Akadémia felnőtt csapatában is játszott, ezután az olasz Palermo, majd az APOEL érintésével (a ciprusi bajnok játékosaként a Real Madrid ellen BL-főtáblás mérkőzést játszott) került 2018-ban Freiburgba, ahol éppen idén nyáron járt le a szerződése.

A magyar válogatottban a 2016-os Eb előtti utolsó hazai felkészülési mérkőzés, az Elefántcsontpart elleni találkozó 79. percében dobta a mélyvízbe Bernd Storck szövetségi kapitány, ám ez még nem volt elég ahhoz, hogy bekerüljön a franciaországi kontinensviadalra utazó keretbe.

Marco Rossinál viszont stabil csapattag lett: első gólját a Görögország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen (2-1) szerezte, amelyet további 10 találat követett (lehet-e feledni a Szerbia elleni budapesti Eb-selejtezőn lőtt sistergős bombáját?), és ezzel jelenleg a Rossi-éra legeredményesebb futballistája!

A nem mindennapi jubileum alkalmából a játékos menedzserirodája az E.M. Sports Consulting nevében Esterházy Mátyás is felköszöntötte, mindehhez mi csak annyit tehetünk hozzá: Roland több góllal is járuljon hozzá a magyar válogatott Eb-meneteléséhez, mellyel a válogatottságai száma is rövid időn belül tovább növekedhet...    

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2024. június 17. 01:17
Bohócok. Pont nélkül fogunk végezni.
patronasz
2024. június 16. 20:55
Kedves MANDINER! Kedves Kereki Gergő főszerkesztő úr és Kacsoh Dániel főszerkesztő-helyettes úr vagy valaki illetékes! Miért nem lehet a komment szekcióban letiltani a sexykitty-93 néven futó kommentelőt? A mai technikával ez lehetetlen? Miért hagyják önök, hogy ez a sexykitty-93 ontsa ránk a szennylét hónapok óta, 10 percenként beillesztve a mocskát ide? Ez nem kommentelő, hanem csak egy szennyoldalt reklámoz minden komment szekcióban. Köszönöm, előre is ha intézkednek!
antallmiki
2024. június 16. 20:34 Szerkesztve
😍 Remek ember, remek focista 😍 Szerény és alázatos. Jelenleg a legjobb magyar támadó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!