Ronaldóék könnyedén verték a törököket és jutottak a nyolcaddöntőbe – Portugália-Törökország 3-0

2024. június 22. 22:05

Megszületett az Eb legnagyobb öngólja, CR7 újabb rekordot állított fel önzetlenségével, és egymás után futottak be a pályára a rajongók a mérkőzésen.

2024. június 22. 22:05
dpatop - 22 June 2024, North Rhine-Westphalia, Dortmund: Soccer: UEFA Euro 2024, European Championship, Turkey - Portugal, Preliminary round, Group F, Matchday 2, Dortmund Stadium, Portugal's players celebrate after Fernandes' goal to make it 3-0. Recrop. Photo: Bernd Thissen/dpa

Nyitókép: Bernd Thissen / AFP

A vártnál egyértelműbb győzelmet aratott aPortugália Törökország felett a németországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportmeccseinek 2. fordulójában Dortmundban.

A BVB stadionjában játszott meccsen óriási volt a hangulat, a portugál szurkolók is kitettek magukért, de jóval kevesebben voltak, mint a törökök.

Utóbbiak valódi mini-Isztanbult ígértek a meccsre, és ezt komolyan is vették, a lelátót ellepték a török zászlók, és a szurkolók óriási hangerővel biztatták válogatottjukat. A csapat pedig lelkesen támadott is, nem álltak be védekezni a Cristiano Ronaldóval Bernardo Silvával, Rafael Leaóval és Brudo Fernandessel kezdő, elképesztően erős portugál csapat ellen. Valódi veszélyt azonban csak egyszer-egyszer tudtak okozni.

A portugálok nagyo türelmesen játszottak, megvárták, míg a török védelem hibát követ el – és ez meg is történt a 22. percben, amikor egy bal oldalról begurított labda egy védő lábáról elpattanva Ronaldót még kikerülte, tökéletesen „lábra jött” a mögötte érkező Bernardo Silvának, aki kab 15 méterről a kapu bal oldalába tekert. (1-0)

Pár perccel később a törökök összehozták az Eb legnagyobb öngólját – egy Ronaldónak szánt indítást Akaydin fülelt le, és úgy volt vele, hogy a biztonság kedvéért saját kapusának passzol, ám nem nézett fel, és a kapujából közben elinduló Bayindir mellett az üres kapuba gurította a labdát. (2-0). A törökök kénytelenek voltak jobban kinyílni az egyenlítés érdekében, de ez sem segített. 

Ezt is ajánljuk a témában

A második félidőre ugyanis a már Rafael Leao nélkül pályára lépő portugálok húzódtak vissza egy picit a biztos vezetés megőrzése céljából, és a török csapat nem tudta feltörni a védelmüket. Nem csoda, hogy a török közönség a Real Madrid ifjú sztárja, Arda Güler becserélését követelte a szövetségi kapitánytól. A szurkolók hangja azonban hamarosan elhalkult, ugyanis a portugálok újabb gólt szereztek. 

Egy kontratámadásnál Cristiano Ronaldo kapott egy tökéletes indítást, és egyedül vezethette a kapusra a labdát, ám önzetlenül úgy döntött, inkább lepasszolja azt a jobb helyzetben lévő csapattársának, Bruno Fernandesnek, aki élt is vele, és megszerezte harmadik góljukat.  

Cristiano Ronaldo pedig ezzel egy újabb hihetetlen rekordot állított fel, hiszen ez volt a 8. alkalom, hogy Eb-meccsen gólpasszt adott, és ezzel ő lett az Európa-bajnokság történetének legtöbb asszisztját jegyző labdarúgó.

A mérkőzés hátralévő részének legizgalmasabb jelenete az volt, hogy egy kisfiú berohant a pályára, hogy csináljon egy szelfit Ronaldóval a kezdőkörben – ez sikerült is neki, majd simán lefutotta az őt üldözőbe vevő biztonsági embereket. Végül persze elkapták, de a közönség óriási tapssal díjazta a mutatványt, miközben levitték a pályáról. Ezután még legalább két alkalommal futottak be szurkolók a pályára, de ezeket a helyzeteket már profibb módon kezelte a biztonsági személyzet.

Ezt is ajánljuk a témában

A mérkőzés végül a portugál csapat magabiztos győzelmével ért véget, akik így nyugodtan várhatják az utolsó csoportmárkőzést, hiszen már biztosan bejutottak a nyolcaddöntőbe. 

A mérkőzés összefoglalóját itt tekinthetik meg: 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!