Ott a mez, itt az álom rózsaszín

2024. június 19. 08:33

Az állami pénzen és gyeplőn tartott nemzeti televíziótól nem várható más, csak az, amit a legfőbb szurkoló hallani-olvasni akar.

2024. június 19. 08:33
Hegyi Iván
Hegyi Iván
Népszava

Nyitókép: MTI Fotó, Beliczay László

„Nálunk pedig részint bekövetkezett a megvilágosodás, azaz néhányan hirtelen okosabbak lettek a svájciak elleni 1-3-tól, mondván: pusztán annyi történt, hogy kikaptunk egy jobb csapattól – érdekes módon Kölnig erre nem derítettek fényt – vagy olyan »szakértői« elemzésekkel magyarázták a sima vereséget, amelyek feneketlen mélysége szerint a svájciak már kezdettől fogva húzták az időt…Valójában miért az időt húzták volna, amikor a labdát is lazán húzogathatták?

Az állami pénzen és gyeplőn tartott nemzeti televíziótól, rádiótól, sportújságtól azonban nem várható más, csak az, amit a legfőbb szurkoló hallani-olvasni akar. A skót szakvezető azonban nyugodtan – már amennyire nyugodtan – nevezheti »müncheni mészárlásnak« a nyitányt, és nyíltan vállalhatja: az utóbbi 72 órát azzal töltötte, hogy megpróbálja helyrehozni azt a kárt, amelyet csapatának okozott. »Lehet, túl sok információval tömtem tele a játékosok fejét; már azt sem tudták, mit csináljanak labdával vagy a nélkül.« Majd arra a kérdésre, hogy mit tesz másként ma a svájciak ellen, azt válaszolta: »Igyekszem megelőzni, hogy megint öt gólt kapjunk.«

Jó volna, ha a magyar válogatott sem szedne be újra hármat, de ez az ellenfél erőssége és honfitársaink védelmének meghökkentő kölni gyengesége miatt korántsem garantálható. Az 1-3 is fájdalmas volt, ám a leginkább a hátsó sorok és a középpályás négyes teljes zavara sajgott. Már-már olyan volt, mint a foghúzás, amely kedden elkerülte Stuttgartot, mivel a ma este 6 órakor kezdődő német–magyar találkozónak otthont adó városban sztrájkba léptek a fogorvosok. Azért nem dolgoztak, mert szerintük »lehetetlenek« a munkakörülmények: túl sok a bürokratikus kötelezettség, nincs elég szakképzett asszisztens, mindezek miatt alig jut idő a betegekre, ráadásul megnövekedtek a költségek…

Én azért azt hiszem, a magyar fogorvosok többsége cserélne velük; egy stuttgarti valószínűleg el sem tudja képzelni, milyen a klíma, mondjuk, a pesti Szentkirályi utcai sürgősségi ellátáson.”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 20. 22:56 Szerkesztve
Valahogy mostanában, olyan 12 éve, mindig elbassza ez a Hegyi és hazudozik is úgy, hogy mentegeti magát, mint egy áldozat. Hogy ő nem és mindig reális és nem pártoskodik. Pedig az egyik, nincsenek sokan, olvasható komcsi-bolsi újságíró... És mégis, mit ír most a végén, ezt az idióta fogorvosi sürgősségit... Hogy hulljanak ki a fogai egymás után... naaa....
smaraglay
2024. június 20. 12:43
Tisztelt Hegyi Úr! Nagyon szerettem olvasni az írásait addig, amíg azok tisztán a fociról szóltak. Az egyik legjobbnak tartottam kishazánkban. De ha belekeveri a politikát, az már nem áll jól önnek. Nagyon nem. Vagy van az a pénz?
DrPepper
2024. június 20. 03:07
Ha meglátom a képernyőn (Sport 1) azonnal elkapcsolok.
cicologus
2024. június 19. 20:25
szarHEGYI .még ha 15 -0 ra kikap mindenkitől a válogatoot,akkor is legalább kijut a nemzetközi porondra és szurkolunk neki ,mert MAGYAROK vagyunk.neked ez ismeretlen baszd szájon a kurva anyádat te geci tahó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!