Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Lehet még fokozni, atomjaira hullik az olimpia előtt a női kajak szakág: szétment a kajaknégyes is!

2024. június 05. 16:13

A Kozák Danuta – Csipes Ferenc ügy miatt a páros után négyesben sem ül össze a megvádolt mesteredző lánya a hatszoros olimpiai bajnokkal, pedig kétszer együtt nyertek olimpiát! Kiszorítják a párizsi csapatból Kozák Danutát?

2024. június 05. 16:13
KOZÁK Danuta; CSIPES Ferenc; KÁRÁSZ Anna; CSIPES Tamara; BODONYI Dóra

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

***

Gyanús volt a nagy csend. A hétvégén megírtuk, hogy a páros válogatóverseny első felvonását megnyerő Kozák Danuta – Csipes Tamara kettős a második megméretésen nem ül egy hajóba, miután Kozák verbális bántalmazással és a csapat szétzilálásával vádolta meg a vele együtt olimpiákat és világbajnokságot nyerő versenyzőtársa édesapját, Csipes Ferencet. Az előzetes nevezési listán a négyesek között akkor egyetlen egységet tüntettek fel, az első válogatón nyertes, három tokiói bajnokot felsorakoztató Kozák – Csipes – Hadvina Dóra – Gazsó Alida Dóra egységről semmit nem lehetett tudni. A pénteki futam előtt csak most frissült a névsor, még mindig csak két négyes szerepel benne, de 

az új információ beszédes: Kozák és Hadvina is kikerült Csipes és Gazsó mellől, helyettük Pupp Noémi és Fojt Sára lesz csapattag a Csipes Ferenc vezette BHSE-sportolókkal közösen!

2024 június 5-én, két nappal a verseny előtt így áll a női kajaknégyesek rajlistája
Fotó: MKKSZ/képernyőfotó

Ezt is ajánljuk a témában

A Magyarország valaha volt legtöbb olimpiai aranyérmét (6) megszerző női sportolónk, Kozák Danuta kényszerpályára került. Nem tudni, sikerül-e esetleg Hadvinával két versenyzőt verbuválva négyest összeállítaniuk. Ugyanakkor párosban, Csipes vagy az ő kihátrálása miatt, nem áll rajthoz a második válogatón, amelyen így csak egyesben indul. A válogatási elvek értelmében mindhárom jelentőséggel bír az olimpiára utazók kiválasztásakor. 

Még ez a helyzet sem lenne áthidalhatatlan, ám az elmúlt olimpiákon rendre – főképp Kozák jóvoltából – az egész kajak-kenu, de a magyar sportban is a legnagyobb sikereket szállító női szakág mindössze négy kvótát szerzett Párizsra! Azaz jelen állás szerint, ha Kozák Danuta beverekedi magát, erősen kérdéses, tudunk-e csapathajót indítani. De ugyanez igaz Csipes Tamarára is, ha esetleg ő nem kíván egy hajóba ülni a legendával...

A legutóbbi három olimpián egyaránt nyert a magyar női kajaknégyes. Háromszor Kozák, kétszer Csipes is ott volt a csapatban. Kettejük – összefogása nélkül – aligha képzelhető el a Tokióban, Rióban és Londonban produkált sikerszéria folytatása női kajakban.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:04
🍓 ️ ­É­r­­t­­é­­k­­­e­­­l­d­­­ ­a­ ­­s­­­z­e­x­i­ ­p­­u­­­n­­c­i­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
LKJK
2024. június 06. 11:03
Sejthető volt hogy valami probléma van a visszatérő KKotak teljeítményével és ez egy utolsó próbálkozás volt hogy megtartsa a pozícióját. Már a FB posztban is ki lehetett hallani. "Én vagyok a legjobb vezérevezős a világon" Valószínűleg szó érte a ház elejét. Csípés pontosan látta ezt már korábban, és tovább is léptek.
2024. június 06. 10:47 Szerkesztve
A helytelen viselkedésű sportvezető miért lehet képes arra, hogy a szakosztályát felszámolja? Miben érdekelt?
survivor
2024. június 06. 10:43
Nem csak H.K. az NHP.... KEVES hosszú kígyot kaptak.🐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!