Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Csipes Ferencék megtörték a csendet, s jött a happy end

2024. május 28. 22:06

Az edző bocsánatot kért a hatszoros olimpiai bajnok kajakozótól, Kozák Danutától, aki ezek után folytatja a közös munkát a szakemberrel.

2024. május 28. 22:06

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás 

 

A múlt héten robbantotta a bombát Kozák Danuta, aki a Facebook-posztjában egy „suttyó alkeszhez” hasonlította Csipes Ferenc edzőt, aki a négyeshajó felkészítéséért felelős. A hatszoros olimpiai bajnok kajakos alaposan felkavarta ezzel az állóvizet.

„Csipes Ferenc kb 3 hete bomlasztja és idegeli a tájékoztatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát is” – írta Kozák a két évtizede elismert edzőként dolgozó tréner kapcsán. Az olimpikon bejelentette, nem hajlandó a továbbiakban együtt dolgozni Csipes Ferenccel, egyúttal követeli az általa említett esetek széles körű kivizsgálását. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Budapesti Honvéd SE is vizsgálatot indított az ügyben.

A szövetség kedd este közleményt adott ki, amelyben azt írják, hogy az elmúlt napokban a sportágban kialakult feszült helyzet a felek együttműködésének eredményeképpen nyugvópontra jutott. Csipes Ferenc és egyesülete, a Budapesti Honvéd a Magyar Kajak-Kenu Szövetséghez eljuttatott és Kozák Danutának címzett levelében, átérezve az ügyben lévő felelősségét megkövette a bajnoknőt:

„Amennyiben mesteredzőnk személyesen vagy szakmailag megsértette Önt, illetve edzőjét, 

elnézését kérjük, és a jövőben igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy segítsük a női kajakválogatott nyugodt olimpiai felkészülését.”

 – áll az egyesület hivatalos levelében.

Hatszoros olimpiai bajnokunk erre az alábbit válaszolta: 

„Rendben, részünkről így folytatható lesz a közös munka.”

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség fegyelmi bizottsága a fentiekben idézett nyilatkozatokat figyelembe véve, az edzői tevékenység folytatását felfüggesztő döntését megszüntette, Csipes Ferenc részére próbaidőre felfüggesztett sportfegyelmi büntetést szabott ki.

A döntés alapján az ügyet lezártnak tekinti az MKKSZ, s a továbbiakban nem kívánnak nyilatkozni az ügyben. Egyúttal arra kérik a sajtót, hogy a közelgő sorsdöntő válogatóra, a hazai rendezésű Európa-bajnokságra és az olimpiára való tekintettel, a zavartalan felkészülés végett, ne keressék ebben a témában az érintetteket. Pedig azért lenne még kérdésünk bőven…

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-97
2024. június 23. 20:57
🍓 ️ ­­­É­­r­t­é­­k­­­e­l­­­d­ ­­­a­ ­­s­z­e­­­x­i­ ­­­p­­­u­­­n­­c­­i­m­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
bagoly-29
2024. május 29. 10:03 Szerkesztve
A kérdés még mindig az, hogy miért volt fontosabb Kozáknak a kvótát megnyerő négyesben elfoglalni a fiatal Rendessy helyét, mint a Matyi éren a pótkvalifikációban elnyerni a hiányzó egy vagy két kvótát? Ugyanis a legatyásodott női kajak szakágban ezt csak ő tehette volna meg (a kvótaszerzők nem versenyezhettek ezen a pótkvalifikáción, így eléggé- másodvonalú ellenfelei lettek volna Kozáknak. A párost pl. a hollandok nyerték!)..
Ekrü
2024. május 29. 08:02
Érdekes. Ahhoz képest amit Kozák Danuta állított elég gyorsan rendeződtek a dolgok. Ha csak annyi történt amit az első bocsánatkérésre el lehet felejteni ( amit ráadásul nem az állítólagos elkövető tett) akkor mire volt jó ez az egész cirkusz?
József59
2024. május 29. 07:30
Az "igyekszünk mindent megtenni" nem jó üzenet. Az igyekszünk = megpróbálunk. Vezető ilyet nem mond! Vagy megcsinálom, vagy nem, de nem "igyekszem". Ezzel már meg is fogalmazta azt a lehetséges kimenetelt, hogy nem fog működni a közös edző-tanítvány munka. Azaz egy esetleges kudarc esetén már most megfogalmazta a saját maga felmentését.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!