Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Kozák Danuta ledobta az atombombát: nem hajlandó együtt dolgozni Csipes Ferenccel, akit verbális molesztálással vádol! FRISSÍTÉS: felfüggesztették a szakembert!

2024. május 23. 10:37

A hatszoros olimpiai bajnok kajakos egy „suttyó alkeszhez” hasonlította az edzőt, aki a négyeshajó felkészítéséért felelős. A MOB és a sportirányítás elítéli a megfélemlítés minden formáját. Hogy ülnek be ezután egymás mögé a lányok, kiváltképp Csipes Tamara?

2024. május 23. 10:37
null

Nyitókép: Facebook/Kozák Danuta

***

Nem elég, hogy a megszerezhető hatból mindössze négy kvótát szerzett a párizsi olimpiára és az elmúlt években gyengén teljesít a magyar női kajakszakág – most az egység is felbomlik. 64 nappal a játékok kezdete előtt a második gyermeke születése után visszatérő hatszoros olimpiai bajnok, Kozák Danuta alaposan felkavarta az állóvizet. A 37 éves klasszis közösségi oldalán hosszú bejegyzésben fakadt ki, s egyértelműen meg is nevezte, hogy kivel van problémája. 

Csipes Ferenc kb 3 hete bomlasztja és idegeli a tájékoztatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát is” – írja Kozák Danuta a korábbi olimpiai- és világbajnok, a két évtizede elismert edzőként dolgozó tréner kapcsán. A nőknél három tokiói bajnok, Kozák, Csipes Tamara (az edző lánya) és Hadvina Dóra nyert a május eleji első hazai megméretésen Gazsó Alida Dórával kiegészülve.

Bejegyzésében egy történetet mesél el, amelyben gyakorlatilag meztelenül fekszik a gyúrópadon, és miközben masszírozzák a fáradt izmait, a szerinte részeg Csipes „beszólásait” kell hallgatnia.

Valamikor bejön egy edző erősen befolyásolt állapotban. Igen, itt minden normális ember fejében el kellene kezdjen vadul berregni egy vészcsengő. Megnyugtatok mindenkit, nincs itt semmi látnivaló: ebben a sportágban ez ”normális„. 

Elkezd verbálisan molesztálni és sértegetni a legkülönfélébb módokon. Magát valószínűleg viccesnek találhatja, de igazából pont olyan mint egy aluljáróban egy sokadik lepukkant, suttyó alkesz.

 Persze, ott lépsz két nagyon és soha többet nem látod. Szeretnék lépni én is két nagyot, de kb meztelenül fekszem a gyúrópadon.

Kozák Danuta bejelentette: nem hajlandó a továbbiakban együtt dolgozni Csipes Ferenccel, egyúttal követeli az ügy széles körű kivizsgálását.

A Magyar Kajak-Kenu szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Budapesti Honvéd SE évtizedes és a Hadügyminisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának jelenlegi asszisztálásával, 

munkavégzésre teljesen alkalmatlan állapotban tevékenykedő edzővel a mai naptól semmilyen formában nem áll módomban érintkezni.

 Illetve kérem a fent említett illetékes intézmények felelősségének kivizsgálását.

Felfüggesztés!

A súlyos vádak kapcsán kértük a szövetséget és a sportállamtitkárságot is, hogy reagáljon. Előbbi, a magyar Kajak-Kenu Szövetség közleményt adott ki, amelyben drasztikus lépésről számolt be.

Danuta a posztban súlyos vádakat fogalmazott meg, amelyek indokolják az eset azonnali alapos kivizsgálását! Ennek első lépéseként 

a Magyar Kajak-Kenu Szövetség egyeztetve Csipes Ferenc klubjával, a Budapesti Honvéd Sportegyesülettel, sportfegyelmi eljárást indít az edző ellen, ezzel egyidejűleg az eljárás lezárásáig ideiglenesen felfüggeszti az edzői tevékenység alól!” 

– olvasható az MKKSZ állásfoglalásában, melyben hangsúlyozzák: mindent megtesznek a versenyzők zavartalan olimpiai felkészülése érdekében.

Megdöbbenéssel fogadta a hírt, és közös nyilatkozatot adott ki a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága és a Magyar Olimpiai Bizottság. Korábban feléjük nem fordult panasszal Kozák Danuta.

"A magyar sportirányítás és a MOB is elítéli a megfélemlítésnek minden formáját. 

Mindkét szervezet eltökélt, hogy a sportban és a sportért dolgozók számára egyaránt biztonságos körülményeket kell teremteni. A felek részéről az ajtók mindenki előtt nyitva állnak, aki bármilyen ügyben segítséget kér, vagy panaszt kíván tenni” – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:15
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­­é­­­k­­­e­­­l­­d­­­ ­­a­­­ ­s­z­e­x­­i­­ ­­­p­­­u­­­n­c­­i­­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
minona
2024. május 23. 22:23
Nem látom a problémát abban, ha Kozák be akar kerülni a négyesbe, így az egyik kvótaszerző kajakos kiesne miatta, mert úgy gondolom, hogy Kozák a tehetségével, és tapasztalatával a lehető legjobb eredményt lenne képes elérni. A többi női kajakos nagyon gyenge eredményt ért el az elmúlt két évben. Csipes volt a négyes edzője, nyilván ő nem akarná megbontani őket, de na bumm, akkor majd megy ő és edzi őket más. Ez lehet, hogy durván hangzik, de ilyen az élsport. Csipes nyilván Kozáknak ment emiatt, mert nem akarja a négyesbe betenni, és párszor leitta magát, és odament beszólogatni Kozáknak amikor éppen a gyúróágyon feküdt. Az olimpikonunknak meg elege lett és kitálalt, nyilván nyomós oka volt rá, hogy egyből a nyilvánossághoz fordult.
survivor
2024. május 23. 18:15
EDDIG nem volt alkesz c Chipes ?🤣 Verbális inzultus reszegen ? Fúj !JÓZANON kell beszólni 🤣
survivor
2024. május 23. 18:06
Anno Csipes T. Is elment Ausziba..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!