Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Woke-ot a sportból – vagy fordítva

2024. július 02. 22:26

Kozák Danuta és Decsi Tamás sem volt képes a csúcson visszavonulni.

2024. július 02. 22:26
null
Novák Miklós
Novák Miklós
Magyar Nemzet

Nyitókép: Képernyőkép / Magyar Nemzet 

„A labdarúgó Európa-bajnokság árnyékában javában zajlik az olimpiai felkészülés, ám esélylatolgatások, bizakodó nyilatkozatok helyett egyelőre inkább két sértett klasszis történetétől zajos a sportsajtó. Kozák Danuta és Decsi Tamás esete különböző, a tanulságot tekintve viszont nagyon is hasonló. Kozák Danuta ügye végre kezdett nyugvópontra jutni, mígnem a múlt héten Lucz Dóra drámai kinyilatkoztatása lehelt bele ismét életet. 

»És a szövetség továbbra is ennek az edzőnek teljesíti az akaratát. Hogy lehet, hogy egy ilyen ügyet 2024-ben így eltussolnak mindenféle következmények nélkül? Mármint a bántalmazóra nézve, mert az áldozathibáztatás megy. És ez csak a jéghegy csúcsa…«

– a korábbi háromszoros Európa-bajnok kajakos – aki az olimpiára nem jutott ki – eme kommentár kíséretében osztotta meg Kozák Danuta közismert Facebook-bejegyzését, s a mondandóját angolul is megfogalmazta.

Lám, lám, tényleg szörnyűség, ami történt, hogy is léphetnénk túl rajta? A magyar sajtót megint csak elővette a kínzó lelkiismeret-furdalás, amit oknyomozással is lehetett volna enyhíteni. Néhány megjegyzés Lucz tirádájához. 1. A magyar és az angol szöveg nem egymás tükörfordítása: az »ennek az edzőnek« az angol változatban »alcoholic coach« alakban jelenik meg. A kettő nem ugyanaz. A már évek óta Németországban élő Lucz Dóra annyira azért nem bátor, hogy otthon is vállalja a sértés ódiumát. 2. Kozák Danuta posztja után először mindenki fizikai bántalmazással gyanúsította Csipes Ferencet, az ügy csak később szelídült verbális molesztálássá. Ha a hatszoros olimpiai bajnok nem fogalmaz nyilván szándékosan sejtelmesen, a Magyar Kajak-kenu Szövetség csupán trágár beszédért aligha függeszti fel az edzőt. Nem mindegy, hogy a sportból csinálunk woke-ot vagy a woke-ból sportot. 3. Csipkerózsika-álmából eszmélve Lucz Dóra miért éppen most szánta rá magát, hogy ő is véleményt nyilvánítson? Erre a legkönnyebb válaszolnunk.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-115
2024. július 04. 14:59
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­é­k­­e­­l­d­ ­­a­ ­­­s­z­e­­­x­i­ ­­p­­­u­n­­c­i­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
zakar zoltán béla
2024. július 03. 09:31
Csipesék NYET!!!!!!!!!
llnnhegyi
2024. július 03. 09:10
Kozák Danuta, Hosszú Katinka 9 arany! Kussoltasd, mocskosszájú pofádat tőlük! Te rohadék!
bagoly-29
2024. július 03. 06:32
Jellemzően az olimpiai szereplés az amely a visszavonulásukat fontolgató élsportolókat görcsös tenni akarásra készteti. Többségük nő. DT a kapitány edző testvére miatt került a képbe, LD is a húga kimaradása miatt lépett fel. .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!