Kőkemény kritikával illette Szoboszlait a korábbi magyar válogatott támadó

2024. június 17. 13:11

„Tőle mindenki többet vár.”

2024. június 17. 13:11
Podgorica, 2023. június 17.
Szoboszlai Dominik a Montenegró - Magyarország Európa-bajnoki selejtezõ mérkõzés után a Podgorica Városi Stadionban 2023. június 17-én. Montenegró-Magyarország 0-0.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kritikán aluli volt, főleg az első félidő – mondta Esterházy Márton korábbi válogatott támadó az Indexnek. „Igyekszem óvatosan fogalmazni, mert mérhetetlenül nagyra becsülöm Marco Rossi szövetségi kapitány munkáját, éppen ezért

élek is a gyanúperrel, hogy csupán fordítási hibának tulajdonítható az a mondata, miszerint meglepte a csapatot és őt is, hogy a svájciak a várt 3–4–3-as felállás helyett 3–5–2-es formációban futballoztak, és így a középpályán létszámfölényre tettek szert.

Nem tudom elhinni, hogy ez ekkora zavart okozott a magyar csapatban, hogy a svájciak nem négy, hanem öt középpályással kezdtek, és a három csatár helyett csak kettő volt elöl! Ezt a játékosoknak önállóan le kellett volna reagálniuk a pályán, maximum néhány perc után!”

Esterházy Mátyás (Szoboszlai menedzsere) nagybátyja, Esterházy Márton a magyar csapatkapitánnyal sem finomkodott:

a csapatkapitánynak nem csak az a feladata, hogy amikor a meccs előtt a bíró feldobja a pénzérmét, ő térfelet válasszon.

Ennél valamivel több. Például amikor meglátja, hogy a csatár Sallai Roland a saját térfelünk közepén passzolgat Willi Orbánnal, akkor rászóljon, hogy »Te, öreg, neked nem ez a helyed, menj fel támadni!« Ő az edző meghosszabbított keze a pályán, és azonnal reagálnia kell arra, hogy az ellenfél más formációban játszik, mint ahogy azt elképzeltük. Nálunk ez úgy működött a nyolcvanas évek közepén, hogy amikor a Döme (Détári Lajos – a szerk.) hátrajött, elkérte a labdát Nagy Antitól vagy Garaba Imitől, akkor Anti, a kapitányunk ráripakodott: »Döme, mit keresel itt, azonnal menj vissza a középpályára, neked az a dolgod, hogy gólpasszokat adjál, vagy gólt rúgjál!« Ezt hívják pályán belüli kommunikációnak.”

Arról is beszélt, összeszámolta: legalább hat olyan játékosunk van, aki nem játszik a klubjában. „Sajnos, Szoboszlai is köztük van, mert az, hogy tavasszal öt-tíz percekre beszállt a Liverpoolba, az nem meccsterhelés.

Ezért is nincs formában. Oké, hajtott, meg adott egy gólpasszt, de tőle mindenki többet vár

– fogalmazott Esterházy.

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 254 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. június 17. 21:09
BÍZOM abban, hogy ÖSSZEKAPJÁK magukat, és szerdán lényegesen jobb teljesítményt nyújtanak majd, úgy ZUSAMMEN! A németek az esélyesek, természetesen, DE HAJRÁ MAGYAROK!
gyaloggos
2024. június 17. 21:08
BÍZOM abban, hogy ÖSSZEKAPJÁK magukat, és szerdán lényegesen jobb teljesítményt nyújtanak majd, úgy ZUSAMMEN! A németek az esélyesek, természetesen, DE HAJRÁ MAGYAROK!
gyaloggos
2024. június 17. 21:06
EZ így van: "Senki sem szólna egy rossz szót sem, ha hajtottak volna és úgy kapnak ki. "
gyaloggos
2024. június 17. 15:10
A HAALAND-dal felálló NORVÉGIA ki sem jutott Németországba, és HAALAND az utolsó meccseken csak ott volt, és senki nem gyalázta, nem gyalázza őt ezért! SZOBOSZLAINAK is lesznek ennél sokkal jobb meccsei, mint ahogyan mindenkinek a válogatottban! HAJRÁ MAGYAROK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!