Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Kőkemény kritikával illette Szoboszlait a korábbi magyar válogatott támadó

2024. június 17. 13:11

„Tőle mindenki többet vár.”

2024. június 17. 13:11
Podgorica, 2023. június 17.
Szoboszlai Dominik a Montenegró - Magyarország Európa-bajnoki selejtezõ mérkõzés után a Podgorica Városi Stadionban 2023. június 17-én. Montenegró-Magyarország 0-0.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kritikán aluli volt, főleg az első félidő – mondta Esterházy Márton korábbi válogatott támadó az Indexnek. „Igyekszem óvatosan fogalmazni, mert mérhetetlenül nagyra becsülöm Marco Rossi szövetségi kapitány munkáját, éppen ezért

élek is a gyanúperrel, hogy csupán fordítási hibának tulajdonítható az a mondata, miszerint meglepte a csapatot és őt is, hogy a svájciak a várt 3–4–3-as felállás helyett 3–5–2-es formációban futballoztak, és így a középpályán létszámfölényre tettek szert.

Nem tudom elhinni, hogy ez ekkora zavart okozott a magyar csapatban, hogy a svájciak nem négy, hanem öt középpályással kezdtek, és a három csatár helyett csak kettő volt elöl! Ezt a játékosoknak önállóan le kellett volna reagálniuk a pályán, maximum néhány perc után!”

Esterházy Mátyás (Szoboszlai menedzsere) nagybátyja, Esterházy Márton a magyar csapatkapitánnyal sem finomkodott:

a csapatkapitánynak nem csak az a feladata, hogy amikor a meccs előtt a bíró feldobja a pénzérmét, ő térfelet válasszon.

Ennél valamivel több. Például amikor meglátja, hogy a csatár Sallai Roland a saját térfelünk közepén passzolgat Willi Orbánnal, akkor rászóljon, hogy »Te, öreg, neked nem ez a helyed, menj fel támadni!« Ő az edző meghosszabbított keze a pályán, és azonnal reagálnia kell arra, hogy az ellenfél más formációban játszik, mint ahogy azt elképzeltük. Nálunk ez úgy működött a nyolcvanas évek közepén, hogy amikor a Döme (Détári Lajos – a szerk.) hátrajött, elkérte a labdát Nagy Antitól vagy Garaba Imitől, akkor Anti, a kapitányunk ráripakodott: »Döme, mit keresel itt, azonnal menj vissza a középpályára, neked az a dolgod, hogy gólpasszokat adjál, vagy gólt rúgjál!« Ezt hívják pályán belüli kommunikációnak.”

Arról is beszélt, összeszámolta: legalább hat olyan játékosunk van, aki nem játszik a klubjában. „Sajnos, Szoboszlai is köztük van, mert az, hogy tavasszal öt-tíz percekre beszállt a Liverpoolba, az nem meccsterhelés.

Ezért is nincs formában. Oké, hajtott, meg adott egy gólpasszt, de tőle mindenki többet vár

– fogalmazott Esterházy.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. június 17. 21:09
BÍZOM abban, hogy ÖSSZEKAPJÁK magukat, és szerdán lényegesen jobb teljesítményt nyújtanak majd, úgy ZUSAMMEN! A németek az esélyesek, természetesen, DE HAJRÁ MAGYAROK!
gyaloggos
2024. június 17. 21:08
BÍZOM abban, hogy ÖSSZEKAPJÁK magukat, és szerdán lényegesen jobb teljesítményt nyújtanak majd, úgy ZUSAMMEN! A németek az esélyesek, természetesen, DE HAJRÁ MAGYAROK!
gyaloggos
2024. június 17. 21:06
EZ így van: "Senki sem szólna egy rossz szót sem, ha hajtottak volna és úgy kapnak ki. "
antallmiki
2024. június 17. 17:48
monuskaroly A nagy ugatásban nem vetted észre, hogy senki sem a magyar válogatottat baszogatja, mármint azok akik őszintén aggódnak, hanem ezt a túlhájpolt és agyonsztárolt Szoposzlait. A cikk is erről szól és az őszinte kritikák többsége is arra hívja fel a figyelmet, hogy a túlsztárolt kispadosnak nem megy a játék, de mégis kezdő lehet. És nem az EB óta nem megy neki a játék, hanem már sokkal régebb óta. A magyar válogatottat én tiszta szívemből szeretem, de ezt a Mekis-fiút viszont megvetem, mert nem teszi oda magát, nem harcol és nem igyekszik. És igen, a válogatottnak is vannak kritikusai, akik jogosan kritizálják a csapatot az első EB-meccs miatt. Mert ez nem az EB-selejtező X-edik meccse, hanem már a csoportkőr első mérkőzése volt. És ezek a srácok aludtak a pályán. Senki sem szólna egy rossz szót sem, ha hajtottak volna és úgy kapnak ki. Szopó meg ha élvezi a csillogást, a pénzt és a sültkrumplit, akkor igenis ő legyen az aki elsőként teszi oda magát és a belét is kihajtja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!