Cseh Köztársaság
ÉLŐ
Törökország
Grúzia
ÉLŐ
Portugália

A csehek vezettek, de drámai végjátékban Cristiano Ronaldóék nyerték a mérkőzést

2024. június 18. 20:23

Óriási hajrával a végén fordított a portugál nemzeti együttes.

2024. június 18. 20:23

Nyitókép: HENDRIK SCHMIDT / AFP

Az F-csoport első meccsén Törökország 3–1-re verte Georgiát, a folytatásban 21 órától Portugália mérkőzik Csehországgal. 

PORTUGÁLIA: Costa – Dalot, Pepe, Dias – Cancelo, Silva, Fernandes, Vitinha, Mendes – Ronaldo, Leao

CSEHORSZÁG: Stanek – Holes, Hranac, Krejci – Coufal, Sulc, Soucek, Provod, Doudera – Schick, Kuchta 

Azzal, hogy Pepét a kezdőcsapatbe nevezte Roberto Martinez, eldőlt, hogy a középső védő megdönti Király Gábor rekordját, és ő lesz az Eb-k történetének legidősebb játékosa, aki pályára lépett – 41 évesen és 113 naposan.

Az első húsz percben kiegyenlített volt a mérkőzés képe, egyik csapat sem alakított ki nagyobb helyzetet a szakadó esőben.

A mérkőzés továbbra is elég eseménytelenül telik, a portugálok több beadással próbálkoznak, egyelőre sikertelenül. Az egyetlen nagy helyzet, amit ki tudtak alakítani Ronaldóék, egy védők mögé bepasszolt labda volt, amelynek következtében a Real Madrid korábbi hetese lőhetett, de a szituációt leshelyzet előzte meg. 

A 38. percben Rafael Leao kapott sárgalapot műesésért, majd a 45. percben Ronaldo lőhetett, de a cseh kapus könnyedén védett. Féidőben 0–0!

Kezdődik a második játékrész, Csehország kezdte a félidőt. 

Portugália nagyobb intenzitással kezdte a második félidőt, gyorsabban járatják a labdát és több, kisebb helyzetet is sikerült kialakítaniuk. Az 58. percben Ronaldo tüzelt kapura szabadrúgásból, de Stanek könnyedén védett. Schick kapott sárgalapot a szabálytalanságért. 

Csehország a semmiből megszerzi a vezetést a 62. percben, Provod lőtt a tizenhatoson kívülről egy csodálatos gólt kapásból. 0–1!

Rögtön válaszol Portugália, egy jobb oldali beadást követően Hranac belszerencsésen ért bele a labdába, ami a saját kapujába pattant. 1–1!

A 87. percben egy jobboldali beadást követően Ronaldo fejelt kapufát, a kipattanót Jota stukkolta a kapuba, így pár másodpercig vezetett Portugália, de az automata lesrendszernek köszönhetően gyorsan eldőlt, hogy az ötszörös aranylabdás játékos pár centivel előrébb helyezkedett a beadásnál, így a gól érvénytelen. 

A négy perces hosszabbítás második percében mégis megszerzi a vezetést Portugália! A védelmi hibát kihasználva Conceicaónak nem volt nehéz dolga, pár méterről lőtte a kapuba a labdát. 2–1! 

Nem történt változás a hátralevő időben, így Portugália Törökországhoz hasonlóan győzelemmel kezde az F-csoportot. 

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hatvanas
2024. június 19. 00:50
Ja, és óriási bírói csalással az óriási hajrában! Szégyen!
zakar zoltán béla
2024. június 18. 21:00
Piper Kócz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!