Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Az olimpia előtt bejelentette visszavonulását a magyar zseni, sportága Lionel Messije (VIDEÓ)

2024. június 11. 17:38

Az ötkarikás győztes, világ- és Európa-bajnok magyar sportoló befejezi csodálatos pályafutását. Klubja magyar válogatottakkal erősít a következő szezonra, igazi sztárokat csábított haza és egy spanyol légióst is szerződtetett.

2024. június 11. 17:38
Varga Dénes

Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

***

Sejthető volt, de mégis megrázó szembesülni a ténnyel. A magyar és az egyetemes vízilabda egyik legnagyobb alakja szögre akasztja a sapkáját. A friss Bajnokok Ligája-győztes Ferencváros – ahogy szokta – közvetlenül a szezon végén bejelentette az érkezőit és a távozóit, utóbbiak között egy korszakos klasszis neve is szerepelt.

Varga Dénes úgy döntött a klub vezetőségével együtt, hogy a BL-trófea megszerzése után 

befejezi aktív pályafutását, már ami a klubvízilabdát és a Ferencvárost illeti. Dumi ugyanis ott akar lenni nyáron a párizsi olimpián, hiszen a válogatottal is a csúcson szeretné abbahagyni.

 Klasszisunk a klub kötelékében marad, ahol az elmúlt hét évben 16 trófeát emelhetett a magasba, közte a 2019-es és 2024-es Bajnokok Ligája-serleget” – olvasható a fradi.hu-n. 

Ezt is ajánljuk a témában

Varga Dénes a Mandinernek: Halálos felkészülés lesz az olimpiára!

Az egyelőre a Ferencváros sikereire koncentráló 37 esztendős világklasszis nem volt elégedett a Brescia elleni játékkal. Elmondta, mi a véleménye a nyomásról, s hogy éli meg ezt a mozgalmas időszakot, amelyet a párizsi olimpia zár majd le. A szintén válogatott Nagy Ádám szerint kitisztították a fejeket az Olympiakosz elleni vereség után.

Mindent megnyert

A 37 éves „Dumi” klubszinten az Újpest, a Vasas, a Rijeka, a Szolnok és a Ferencváros színeiben szerepelt. Társrekordot jelentő 12-szeres magyar bajnok, háromszoros Bajnokok Ligája-, kétszeres Eurokupa-győztes. Varga Dénes igazi virtuóza a vízilabdának, ösztönös zseni, egyúttal intelligens játékos. Más csapatsportágakban is csak a focista, Cristiano Ronaldóval, Lionel Messivel, a kézilabdázó, Mikkel Hansennel említhető egy lapon. Már 2004-ben 17 évesen bekerült a Kemény Dénes vezette felnőttválogatottba. 2007-ben világbajnoki ezüstérmes, 2008-ban olimpiai bajnok lett, csak úgy, mint a 2018-ban visszavonult bátyja, a BVSC új edzője, Varga Dániel. 2013-ban együtt lettek világbajnokok Barcelonában, Dénes lett a torna legjobb játékosa, az év végén a világ legjobbjának is megválasztották. 2020-ban Budapesten csapatkapitányként, a kontinensviadal MVP-jeként vezette Európa-bajnoki címre a nemzeti együttest, amellyel 2021-ben olimpiai bronzérmes lett. És még előtte áll a párizsi olimpia...

Komoly erősítések

Ha nem is közvetlenül Varga Dénes pótlására, mert egy az egyben nem is lehet, két magyar kiválóságot csábított haza a Ferencváros. A kétszeres világ-, egyszeres Európa-bajnok balkezes Vámos Márton a görög Olympiakosz Pireusztól tér vissza a zöld-fehérekhez, a korábbi fradista, a 2023-as vb-első, 2020-ban Eb-győztes Manhercz Krisztián Marseille-ből teszi át a székhelyét – 2018-as távozása után – újra a Népligetbe. 

Magasan jegyzett légiós is érkezik Nyéki Balázs csapatához: a spanyolok világ- és Európa-bajnok centert, Miguel de Torót a Barcelonetától csábították el, a magyar válogatott kerettag Vismeg Zsombor pedig Szolnokról költözik a fővárosba. 

Két távozót is bejelentett a szezonban triplázó FTC-Waterpolo: az orosz Danyil Merkulov és az olasz balkezes, Luca Damonte egyaránt Savonában folytatja  pályafutását.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:01
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­­é­­k­­e­l­d­ ­­a­ ­s­­z­­e­­­x­­i­­­ ­­p­­u­­n­­­c­­i­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
balbako_
2024. június 11. 19:21
Egy párizsi olimpiai arany megkoronázhatná a pályafutását.
ipolypart2
2024. június 11. 18:03
A mondat igaz, de nem lehetne érthetően megfogalmazni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!