A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Kiderült, szakít-e egymással a Kozák Danuta-Csipes Tamara páros a botrány hatására

2024. május 27. 17:02

A Magyar Nemzet információi szerint a Magyar Kajak-Kenu Szövetség dolgozik a megoldáson.

2024. május 27. 17:02
Koppenhága, 2021. szeptember 18.
Az aranyérmes Csipes Tamara (b) és Kozák Danuta a kajak-kenu világbajnokság kajak kettesek 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a koppenhágai Bagsvaerd-tavi versenypályán 2021. szeptember 18-án.
MTI/Szigetváry Zsolt

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt 

Mint arról a napokban a Mandineren is beszámoltunk, komoly botrány van kibontakozóban a magyar kajaksportban. A hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta egy közösségi oldalán közzétett bejegyzésben verbális molesztálással és sértegetéssel vádolta, és egy „suttyó alkeszhez” hasolította Csipes Ferenc szövetségi edzőt. Közben kiderült, hogy a sportoló és a tréner konfliktusa egy évtizedes múltra tekint vissza. 

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség  felfüggesztette Csipes Ferencet a szövetségi edzői tisztségéből, és közleményben tudatta, hogy kivizsgálják az ügyet. 

Az edző egyelőre nem reagált az őt ért vádakra. Kozák Danuta nevelőedzője, Agócs Mihály és egykori riválisa, Benedek Dalma viszont kiállt az olimpiai bajnok mellett

Ezt is ajánljuk a témában

Az ügy egyik pikantériája, hogy Csipes Ferenc lánya az a Csipes Tamara, aki Kozák Danutával többször is együtt versenyzett párosban és négyesben is. A páros nyert együtt világbajnokságot, és négyesben olimpiai aranyérmet is (Rióban és Tokióban), és együtt kezdte meg a felkészülést a párizsi olimpiára, ahol párosban és a női kajaknégyesben is közösen terveztek indulni. 

Ezek után természetesen jogosan foglalkoztatja közvéleményt az a kérdés, hogy milyen hatással lehet a napokban eszkalálódott konfliktus az olimpiai felkészülésre, és együtt maradnak-e a versenyzők a párizsi játékokig. 

Csipes Tamara eddig nem nyilatkozott csapattársa és édesapja konfliktusának ügyében.

Kozák Danuta bejegyzésében van egy érdekes félmondat, amely versenyzőtársára vonatkozik. „Csipes Ferenc kb 3 hete bomlasztja és idegeli a tájékoztatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát is” – fogalmazott a sportoló. 

Mindez persze nem egyértelűsíti, hogy Csipes Tamara milyen viszonyban van az apjával, és milyen módon befolyásolta mindez Kozákkal való szakmai és emberi viszonyát. 

A Magyar Nemzet hétfői cikkében azt írja, értesüléseik szerint Kozák Danuta és Csipes Tamara útjai nem váőltak el, a páros úgy tervezi, hogy együtt indulnak el a válogatóversenyen és a párizsi olimpián. A lap szerint ugyanakkor az olimpiai felkészülés utolsó szakaszában Csipes Ferenc a szakértelme szinte nélkülözhetetlen, ráadásul ő felel a női kajaknégyes felkészüléséért, ezért a Magyar Kajak-Kenu Szövetség olyan kompromisszumos megoldáson dolgozik, miszerint egyfelől feloldják az edző felfüggesztését, másfelől viszont biztosítékot akarnak, hogy a múlt heti incidens ne ismétlődhessen meg”.

Hogy ez mit jelent a konfliktus, és az edzőt ért vádak kivizsgálása tekintetében, azt egyelőre nem tudni. 

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. május 28. 12:38
lefty! NINCS! AZ "öregek" után tényleg nincs minőség, DE EZ nem meglepő! ÁTALAKULT, átalakul a világ, EGYES sportágak - őttusa, amatőr box, birkózás, súlyemelés - teljesen kiszorulnak, hiszen a TELEVÍZIÓS közvetítésekben ezek nem olyan látványosak, nem olyan nézettek, mint pl. a labdajátékok, vagy a ketrecharc. MI is azért néztük olyan sokam a kajak-kenut,. mert nagyon sikeresen voltunk. MAGYAR versenyzők nélkül idehaza sem lett volna azokra kíváncsi a kutya sem.
Hasadt Tölgy
2024. május 27. 21:14
"Jogosan foglalkoztatja közvéleményt az a kérdés"... Melyik kérdés? Ki fog indulni párosban? Négyesben? Nem tartozik a közvéleményre. És még jó néhány dolog, amit a média oda szeretne tolni. Majd eldöntik a kajakos szakmán belül. Reméljük, megfontoltan, jól, kölcsönös megnyugvással. Mi pedig - a közvélemény - Párizsban adott napon szurkolunk értük.
lefty67
2024. május 27. 20:09
Úgy tudom, hogy Danutáék szeretnék összeállítani a négyest! Csipesről nem most derült ki a pia.... A legnagyobb baj, hogy az "öregek" után nincs minőség, ha lenne már visszavonultak volna!
Fukar
2024. május 27. 19:18
Ha eddig idegelte Csipes Ferenc a versenyzőket,akkor távoltartása erősitheti a lányokat. Csipes szakértelmét simán lehet pótolni! Meglátásom szerint minden idők legeredményeseb olimpikonja mindenképpen kivételes bánásmódot érdemel, még akkor is ha Párizsban nem lapátol aranyat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról