Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

A nevelőedzője és egykori riválisa is kiáll Kozák Danuta mellett

2024. május 23. 18:55

Agócs Mihály sajnálatát fejezte ki, hogy ez megtörténhet, a kétgyermekes édesanya, Benedek Dalma szerint bátor és erős a 37 éves, hatszoros olimpiai bajnok klasszis kajakos.

2024. május 23. 18:55
Kozák Danuta kétszeres olimpiai bajnok kajakos a magyar olimpikonok fogadásán a budapesti Syma Sport- és Rendezvényközpontban, ahol szurkolók, rokonok és barátok köszöntötték a 2012-es londoni nyári olimpiáról hazatért sportolókat 2012.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 

Az ország egyik legsikeresebb utánpótlás-edzője Agócs Mihály, akinek a versenyzői több mint száz bajnoki aranyérmet szereztek, és többek között az olimpiai bajnok Kozák Danuta és Szabó Gabriella, valamint a világbajnok Benedek Dalma és Paksy Tímea nevelőedzője is volt. Nagyságát, hozzáértését jól mutatja, hogy utánpótlás-edzőkén lett Mesteredző, ami ritkaság. Hitvallása, hogy nemtől függetlenül jutalmazni és büntetni mindenkit kell, de meg kell találni az egyénhez vezető utat, a személyre szabott bánásmódot. Dicsérni és szidni is kell, különben megrekedne a fejlődésben a tanítvány, de szerinte meg kell érezni, hogy mikor segít a szidás, a jó szó, vagy éppen a hallgatás. Talán ezért is szeretik, tisztelik annyira Agócsot a volt és jelenlegi tanítványai.

A szakember is a hatszoros olimpiai bajnok oldalára állt a Kozák-Csipes vitában. Ahogy azt a Mandiner is megírta, Kozák Danuta egy „suttyó alkeszhez” hasonlította közösségi oldalán az edzőjét, aki a négyeshajó felkészítéséért felelős a válogatottnál. A 37 éves klasszis a Facebook-oldalán hosszú bejegyzésben fakadt ki, s egyértelműen meg is nevezte, hogy kivel van problémája, Csipes Ferenccel.

„Sajnálom Dana, hogy ez megeshetett Veled! Tisztellek a kiállásodért, és remélem, az illetékesek megfelelően fel fognak lépni az ügyben! Szerintem minden jó érzésű ember melletted áll. Mi mindenképpen Veled vagyunk!” – írta Kozák bejegyzése alá a Mesteredző.

Agócs Mihály ifjúsági Mesteredző, az olimpiai bajnok Kozák Danuta és Szabó Gabriella, valamint a világbajnok Benedek Dalma és Paksy Tímea nevelőedzője
Fotó: Kajakkenusport.hu

A 7-szeres világbajnok és 10-szeres Európa-bajnok Benedek Dalma is tett egy kommentet a volt riválisa posztja alá. A magyar kajakozónő, aki 2012 óta szerb színekben versenyezett, de már visszavonult, támogatja Kozákot.

„Kétgyermekes anyukaként és volt élsportolóként is köszönöm, hogy nem maradsz csendben. Bátor vagy! Erős vagy!

Kívánom, hogy teljesüljön az álmod, és érmekkel térj haza Párizsból” – bátorította az olimpiai bajnok klasszist a 42 éves Benedek Dalma.

Ezt is ajánljuk a témában

Az eset kapcsán nyilatkozott a Blikknek Gergely István, a Budapesti Honvéd ügyvezető elnöke. Ennél a klubnál dolgozik Csipes.

„Olvastuk Kozák Danuta bejegyzését a közösségi médiában. Azonnal cselekszünk, éppen ezért felállítunk egy fegyelmi bizottságot, melynek feladata az lesz, hogy mindkét félt meghallgassuk. Ez egy olyan kaliberű ügy, hogy teljesen mindegy, kiről van szó, mekkora tiszteletnek örvendő sportolóról, hívhatják akár Csipes Ferencnek is, etikai és morális ügyekben, nálunk nincs pardon. De! Hozzá kell tennem, hogy nem egy igazság létezik, hanem több. Mindkét féllel beszélni fogunk, természetesen egyeztetünk a Kajak-Kenu Szövetséggel, elnök úrral és a szövetségi kapitánnyal is. A gyorsaságon van a hangsúly, tehát jelen esetben ma-holnap szeretnénk, ha kiderülnének a pontos részletek. Amennyiben a vádak igazak, akkor azonnali felfüggesztésre számíthat Csipes Ferenc. Most nem fogunk habozni, hiszen 2 hónappal az olimpia előtt mindenkinek az az érdeke, hogy mihamarabb döntést hozzunk, állást foglaljunk az esetben” – nyilatkozta Gergely István, a Budapesti Honvéd ügyvezető elnöke a bulvárlapnak.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:13
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­é­­­k­­e­­­l­­d­­ ­­­a­­ ­­­s­z­­e­­­x­­­i­­­ ­p­­­u­n­­­c­­­i­­­m­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­𝟏­𝟖­.­𝐅­­𝐔­𝐍
2024. május 24. 16:11 Szerkesztve
A mester. A szó azt fejezi ki, hogy ő az, aki mindig megtalálja a megoldást. Lehet, hogy a többiek is, csak ő gyorsabban, kisebb felesleges áldozattal, és mindig. Ezen a szinten egy hiba, és oda a "mester" cím. Becsüljük meg azokat, akiket a tanítványok hívnak annak. Olyan tanítványok, amilyenek mi is szerettünk volna lenni!
gyaloggos
2024. május 24. 10:32
AZT azért nem hiszem, hogy BÁRKI azt gondolja, KOZÁK DANUTA kitalálta ezt a történetet, melyiket megosztott a face-bookon. MOST LETT elege, ERRŐL van szó! S AMINT már írtam korábban, BIZONYOS, hogy vannak hasonló esetek más sportágakban is, AZ ÉLSPORTBAN ez nem egyedi!
gyaloggos
2024. május 24. 10:29
survivor! AZ a négyes most éppen a SZÉTESÉS határán, nem kell őket szétzavarni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!