Nagy és nehéz döntést hozott olimpiai címvédőnk, ez jelentősen kihat a párizsi szereplésére

2024. március 14. 13:54

Éremesélyt ad fel a magyar sportoló, aki pedig komolyan próbálkozott, de nem talált megoldást.

2024. március 14. 13:54
KOPASZ Bálint; Demeter Irén;

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

***

Az elmúlt években bevált versenyszámot ad fel a remélt csúcsra jutás érdekében Kopasz Bálint, a kajakkirály. Az 1000 méter egyéniben olimpiai-, világ- és Európa-bajnok kiválóság bejelentette: nem indul Párizsban az olimpián annak ellenére sem, hogy egy adott versenyszámban egy nemzetet két egység is képviselhet. Tokióban közel volt az éremszerzéshez Nádas Bencével, akivel tavaly együtt szerzett kvótát.

Visszatért a régi partner

Korábban a Mandiner már megírta, hogy Nádas Bence idén régi-új párjával, Tótka Sándorral ül egy hajóba a hazai válogatóversenyeken, s a reményeik szerint az olimpián. Mindez előrevetítette, hogy nem Kopasz Bálinttal képzeli el a folytatást, pedig 2021-ben negyedikek lettek az ötkarikás játékokon, 2022-ben együtt nyertek világ- és Európa-bajnokságot. Tavaly – igaz vészmegoldásként – közösen „szállítottak” kvótát Magyarországnak. Az elsősorban egyéniben versenyző Kopasz Bálint 

„Nem gondolkodom a párosban. 

A múlt évben sokakkal kipróbáltam, főként U23-as versenyzőkkel, de sajnos nem passzoltunk azokkal, akikkel összeültem.

 Bence Sanyival megy idén, így én igazából csak az ezer egyesre fókuszálok. Ez már egy olyan év, amikor nincs értelme próbálkozni a párkereséssel, mert az az ezer méter rovására menne” – fogalmazott a 26 éves kajakos a szövetség honlapjának adott hosszabb interjújában.

Javuló forma

Kopasz Bálint a királyszám olimpiai címvédője idén tehát csak arra koncentrál, hogy K-1 1000 méteren a lehető legtöbbet hozza ki magából. Az algyői kajakos edző-édesanyja, Kopaszné Demeter Irén irányításával egy hónapja a törökországi Belekben készül, szombaton érkezik haza, de egy hét múlva indul Portugáliába.

„Napi kétszer szállok vízre, amit futással, vagy kondival egészítünk ki. 

Eddig hibátlanul, sérülésmentesen tudtam megcsinálni az edzéseket. Egyre jobb a forma, gyorsul a hajó.

 Emellett édesanyám szakmaiságában is maximálisan megbízom, szerintem nagyon jól állítja össze az edzéseket.

Hazai vizeken

Kopasz Bálint az olimpiát még távolinak érzi, előbb ki szeretne jutni a hazai válogatókon, s szeretne rajthoz állni a főpróbának is beillő Európa-bajnokságon. A júniusi versenyt a számára oly kedves Szeged melletti pályán rendezik, ott, ahol az első világbajnoki címét szerezte.

Fontos számomra az idei Eb-n való szereplés, gyerekorom óta imádom a maty-éri pályát. Nagy élmény lenne ismét a hazai közönség előtt versenyezni, akárcsak 2019-ben. Biztos vagyok benne, hogy sokan el fognak jönni” – reménykedett Kopasz Bálint.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

 

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:22
🍓 ️ ­A­­ ­d­ö­­­g­­­ö­­s­­ ­l­á­­­n­y­­o­­k­ ­v­á­­r­­n­­a­­k­ ­­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
smokey-eye
2024. március 14. 15:06
Mandiner ! Húzzatok már a kattintásvadász jó büdös ....-ba . Az egész első bekezdés hazugság . Az 1000 m. egyesben jelenleg első számú esélyes, nem indul az olimpián . Veterán kajakosként ettől kissé felment a vérnyomásom . Aztán kiderül, hogy PÁROSBAN nem indul . Ki volt az a tehetséges a szerkesztőségben aki szerint a Mandiner helye a Kacsamagazin alatt van a sajtó palettán ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!