Miért nem Bundesliga-kapus a magyar válogatott bravúrokat halmozó főszereplője?

2024. március 18. 10:41

Nagy kérdés, merre vezet az útja az olimpiai szereplést kiharcoló nemzeti csapat parádézó kulcsfigurájának!

2024. március 18. 10:41

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A januári Európa-bajnokság után ismét Bartucz László nevétől hangos az ország, aki egészen emberfeletti teljesítményt produkált a magyar férfi kézilabda-válogatott kapujában. A tatabányai kapus duplán hazai pályán játszott az olimpiai selejtezőtornán, ahol a tunéziaiak és a portugálok legyőzésével kiharcoltunk a párizsi repülőjegyet!

Ezt is ajánljuk a témában

A 32 éves, békési származású Bartucz László tehát ismét főszerepet követelt magának a kapuban. A gólvonalon ugyan a rutinos Mikler Roland kezdett, de csereként beállva is halmozta a bravúrokat a végtelenül szerény sportember, és 41 százalékos védési hatékonyságot produkált.

Az Eb után az olimpiai selejtezőn is kulcsember lett a nemzeti csapatban 2015 óta szereplő hálóőr, aki egészen kacskaringós utat járt be a válogatott hőse címig. Békéscsabáról indult, hogy aztán a főváros, majd Pécs, Tatabánya, Cegléd, Csurgó, Tatabánya, Gyöngyös útvonalon végül harmadszor is kikössön Tatabányán.

A kiváló formája és a válogatottban nyújtott teljesítménye ezúttal akár egy külföldi sztárcsapattal kötött szerződéshez is hozzásegítheti, adott esetben a világ legjobb bajnokságának tartott Bundesligába.

Egyelőre Bartucz a tatabányaiakkal a klubszezonra, majd a válogatottal az olimpiára koncentrál, ősztől azonban léphet egy nagyot a karrierjében.

A magyar férfiválogatott eddig nyolc alkalommal szerepelt az olimpián – legutóbb 12 évvel ezelőtt Londonban –, eddigi legjobb eredménye az 1936-os, az 1980-as, az 1988-as, a 2004-es és a 2012-es negyedik helyezés.

Ezt is ajánljuk a témában

Ahogy arról beszámoltunk, a fiúk alaposan megünnepelték a sikert az öltözőben. Íme, a jelenetek! Az olimpiára való kijutást a Mandinernek a tornán remeklő Fazekas Gergő édesapja, a korábbi legendás kapus, Fazekas Nándor értékelte.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­ö­g­ö­­­s­­ ­­l­­á­n­­y­o­k­­ ­­­v­­­á­­­r­­n­a­k­­ ­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
kissb56
2024. március 18. 13:45
Ilyen teljesítmény után felfelé fog ívelni a karrierje, gratulálok. Biztosan fog ajánlatot kapni top csapatoktól.
survivor
2024. március 18. 11:35
gilou-au-clavier rezsi csökkentés nyugdíj emelés 13. havi nyugdíj. NO migri NO antiszemi NO war Érthetően beszélek ????
ekeke1
2024. március 18. 11:09
Kapusként 32 évesen még nem késett le semmiről. Ahhoz viszont hogy a következő szezontól egy valóban jó szerződést kapjon, az olimpián is jól kell védenie. És akkor garantáltan meglesz az is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!