Dibusz Dénes vagy Gulácsi Péter legyen a válogatott első számú kapusa az Eb-n? Szavazzon!

2024. március 20. 18:58

Mindkét kiváló hálóőr mellett szólnak érvek, és Rossinak a közeljövőben döntenie kell. Segítsen neki!

2024. március 20. 18:58
Gulácsi Péter és Dibusz Dénes a magyar labdarúgó-válogatott kapusai

Ki legyen a magyar labdarúgó-válogatott első számú kapusa? – minden valószínűség szerint jelenleg ez Marco Rossi szövetségi kapitány egyik legnagyobb dilemmája, merthogy Gulácsi Péter és Dibusz Dénes személyében jelenleg van két topkapusunk. A magyar labdarúgó-válogatottban korábban Gulácsi volt az első számú opció, ám 2022-es sérülését követően Dibusz Dénes lett a kezdőkapus, és kiváló teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat. 

Dibusz az elmúlt másfél évben egyértelműen a nemzeti tizenegy kulcsjátékosa lett, és óriási szerepe volt abban, hogy a válogatott veretlenül és csoportlesőként jutott ki a 2024-es Európa-bajnokságra. Igen ám, de közben másfél év rehabilitációt követően felépült és visszatért Gulácsi Péter, és visszaszerezte helyét az RB Leipzig kezdőjében. A szövetségi kapitány tehát egy kellemes dilemmával éz szembe, és a kerethirdetéskor jelezte, hogy egyelőre mindkét kapus teljesítményére kíváncsi, ezért a felkészülési meccseken Dibusz és Gulácsi felváltva fognak védeni, de Rossinak legkésőbb nyár elején döntenie kell.

Ezt is ajánljuk a témában

Egyértelműen Dibusz mellett szól, hogy ő játszott végig a selejtezőkörben, ezért kapusként az ő érdeme, hogy a válogatott az Eb-n szerepelhet.

Ez persze önmagában nem elég a kezdőcsapathoz, Rossi minden bizonnyal számos egyéb tényezőt is figyelembe vesz majd a döntésnél. Gulácsi Péter 2015 óta egy az NBI-nél jóval erősebb bajnokság egyik rendszeresen az élmezőnyben védő csapatának hálóőre, sőt csapatkapitánya, komoly Bl-rutinnal.  Ugyanakkor az elmúlt években a Ferencváros is a nemzetközi kupák rendszeres szereplője volt, ezért ha nem is akkora csapatok ellen mint a lipcsei együttes, de Dibusznak is volt lehetősége magas szintű ellenfelekkel játszani. 

Mindketten óriási bravúrokra és komoly hibákra is képesek, és egyikük sem arról híres, hogy nagyon stabil lenne, ha ki kell futnia a kapujából. Az elmúlt időszakban Dibusz többet játszott együtt a válogatott védőkkel, Gulácsi viszont évek óta rendszeresen együtt szerepel klubcsapatában Willi Orbánnal, a válogatott védelmének vezérével. 

És Ön mit gondol? Ki legyen a magyar labdarúgó-válogatott első számú kapusa? Dibusz Dénes vagy Gulácsi Péter? Szavazzon és mondja el a véleményét kommentben!

Ki legyen a magyar labdarúgó-válogatott első számú kapusa?


 

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:07
🍓 ️ ­A­­­ ­d­­­ö­­g­ö­­s­ ­­l­­á­­n­y­­­o­­­k­ ­­­v­­­á­­­r­­n­­a­k­­ ­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­𝗡
simonpali
2024. április 03. 13:33
Salamoni döntés: Svájc ellen védjen Dibusz, a németek ellen Gulácsi, mivel az ottani játékosokat alighanem jobban ismeri. A valószínűleg sorsdöntő skótok elleni meccsen pedig az, aki a saját meccsén jobban védett.
simonpali
2024. április 03. 13:28
Dibusz!!! Gulácsi remek kapus, de ha Izland ellen nem egyenlitünk a feka gyerek jóvoltából a 89. percben, akkor valószínűleg mindenki öt okolta volna a 2021 es EB re történő nem kijutásért. Nego egyenlített, Izland kihagyta a legnagyobb ziccereit,Szobo pedig továbblött minket. Ha Gulácsit nem segítik ki a társak akkor mára már nem is számolnanak vele a válogatott kapusa ként.
blondibarbi
2024. március 21. 21:32 Szerkesztve
Nagyon jól emlékszem, amikor a Hertha magyar kapusedzőjét azért rúgták ki az állásából, mert elmondta a MAGÁNvéleményét az LMBTQ nyomulásról. Gulácsi meg nemhogy egy szóval is megpróbálta volna védeni, gyorsan kinyilatkoztatta a saját aberráltakat támogató véleményét. Nekem ilyen ember NE álljon Magyarország fociválogatottjának kapujában ! Fehérember nem felejt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!