Hivatalos: fontos poszton avathat újoncot a szövetségi kapitány – íme, Marco Rossi legfrissebb kerete!

2024. március 12. 13:08

Dárdai Pál fia először húzhatja magára a magyar labdarúgó-válogatott mezét.

2024. március 12. 13:08
Marco Rossi

Fotó: Marco Rossi Facebook-oldala

***

Több újonc is bekerült a törökök és a koszovóiak elleni hazai felkészülési mérkőzésekre készülő magyar labdarúgó-válogatott 25 fős keretébe, melyet kedden ismertetett Marco Rossi szövetségi kapitány. Az 59 éves szakember a Telkiben tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy

Dárdai Márton és Vancsa Zalán is helyet kapott a nemzeti együttes keretében.

Dárdai Pál fia, a Hertha BSC játékosa, Dárdai Márton rendkívül fontos poszton, belső védőként először húzhatja magára a meggypiros mezt. A válogatott jövő pénteken a törököket, négy nappal később pedig a koszovóiakat látja vendégül a Puskás Arénában.

Marco Rossi a sajtótájékoztatón kijelentette, tartja magát a szerződésében vállaltakhoz, tiszteletben tartja az adott szó jelentőségét, vagyis ha rajta múlik, a világbajnoki selejtezőket is vele a kispadon kezdheti meg a nemzeti csapat.

Ha bármilyen okból távozom majd a posztomról, azt békében szeretném megtenni. Nem szeretném, ha árulónak tartanának Magyarországon. Az, hogy itt ülhetek, az a karrierem csúcsa. Bármi is történik, ilyen presztízsű feladatot nem kaphatok a jövőben”

– erősítette meg az olasz szakember.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete:

kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Tóth Balázs (FC Fehérvár)
védők: Balogh Botond (AC Parma), Dárdai Márton (Hertha BSC), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Mocsi Attila (Rizespor), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (SC Freiburg), Szalai Gábor (Lausanne)
középpályások: Bolla Bendegúz (Servette), Kerkez Milos (Bournemouth), Kleinheisler László (Hajduk Split), Nagy Ádám (AC Spezia), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Nego Loic (Le Havre), Schäfer András (Union Berlin), Callum Styles (Sunderland), Szoboszlai Dominik (Liverpool)
támadók: Ádám Martin (Ulsan Hyundai), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (SC Freiburg), Vancsa Zalán (Lommel), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

 

 

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:02
🍓 ️ ­­A­­ ­d­­ö­­g­ö­­­s­­ ­­l­­­á­n­­­y­­o­­­k­ ­v­­á­r­n­­a­­k­ ­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
lefty67
2024. március 12. 18:21
Kíváncsi vagyok Dárdaira! Ballábas játékos nagy kincs! A török meccs jó lesz, az Albán-II elleni szenvedés!
bagoly-29
2024. március 12. 15:41 Szerkesztve
A keret tagjainak többsége itthon kezdte a pályafutását! DE csak öten játszanak itthon, abból is kettő kapus. Pedig a kibicek folyvást a magyar utánpótlásnevelésen lovagolnak! Hogy is van ez akkor?
Zolotarjov
2024. március 12. 15:39
Na ugye..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!