Dibusz kitálalt: ez a véleménye Rossi döntéséről

2024. március 20. 08:15

Felváltva védő válogatott kapusok?

2024. március 20. 08:15

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

***

A 33 éves Dibusz Dénes a vasárnapi bajnokit követően a Ferencváros helyzetéről és a magyar válogatottról nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, és hétfőn már a nemzeti tizenegy edzőközpontjában volt jelenése. „Jó néhány hónap eltelt azóta, hogy legutóbb együtt volt a csapat, szerintem valamennyien nagyon vártuk, hogy újra találkozzunk. Minden játékos szeme előtt egyetlen cél lebeg: hogy ott legyen az Európa-bajnoki keretben. A felkészülési találkozóknak, illetve az összetartásnak is egyértelmű célja mindenki számára, hogy olyan teljesítményt tudjon nyújtani, hogy számításba vegye a kapitány, ez nálam is így van. 

Bízom abban, hogy amikor lehetőséghez jutok, élni tudok az eséllyel, és úgy készülhetek a nyárra, hogy Németországban lesz feladatom” 

– mondta Dibusz. 

A portál emlékeztetett: a korábban első számú kapusnak számító Gulácsi Péter sérülése után Dibusz Dénes végigvédte az Európa-bajnokságra vezető selejtezősorozat összes mérkőzését, a szövetségi kapitány, Marco Rossi a kerethirdetéskor mégis azt mondta, hogy a két kapus felváltva fog védeni az Eb-ig. 

Ezt is ajánljuk a témában

Erre reagálva Dibusz így nyilatkozott: „Ha Gulának (Gulácsi Péter – a szerk.) nem változott volna meg a szerepe Lipcsében, akkor is biztos vagyok benne, hogy felváltva védtünk volna, vagy lehetőséget kapott volna ugyanúgy, ahogy az előző Európa-bajnokság előtt Ádi (Bogdán Ádám – a szerk.), valamint én is védtem. Ilyenkor nagyon fontos, hogy minél jobban játékban legyen az ember, legyenek közös mérkőzéspercek a csapattal, a védelemmel. Hónapokkal ezelőtt is úgy számoltam, hogy ez így lesz. 

Az Eb előtt a kapitány meghozza majd a döntését, de kellemes gond lehet számára, hogy Gula is visszatért a Lipcse kezdőjébe

 és rendre jó teljesítményt nyújt. Az csak jó, ha minél több olyan játékos van a keretben, aki jó formában és önbizalommal telve érkezik meg a válogatotthoz.”

Mint tudjuk, nemzeti tizenegyünk március 22-én Törökország, majd négy nappal később Koszovó együttesét fogadja felkészülési mérkőzésen.

„Ilyenkor kicsit nehezebben szokott kezdődni az év, ha a tavalyi évkezdetre gondolunk, akkor is egy elég nyögvenyelős győzelemmel indítottunk az észtek ellen. A törökök sokkal komolyabb játékerőt képviselnek, mint Észtország, úgyhogy biztosan jó erőfelmérő lesz a pénteki mérkőzés. 

Minőségi ellenféllel találkozunk, amely modellezni tudja, hogy az Európa-bajnokságon mi vár majd ránk.

 Koszovó egy nagyon masszív, kellemetlen stílusú csapat, amely ellen talán picit másabb játékra lesz szükségünk, mint a törökök ellen, de mindkét válogatott komoly játékerőt képvisel. Biztos, hogy nehéz lesz mindkét találkozó” – mondta a kapus.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:20
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­ö­­g­­­ö­­­s­­ ­l­á­­­n­y­­­o­k­­ ­­v­á­r­­­n­a­k­­ ­­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Búvár Kund
2024. március 21. 07:20
Dibusz szenzációs bravúr kapus, viszont a lábbal való játéka nagyon gyenge, bizonytalan. Gulácsi meg épp fordítva. Össze kell gyúrni kettejüket!
Rizla
2024. március 20. 17:30
És hol a fadzomba van a kitálalás, hazug szar szerzőkém??? Ez már tényleg a vég... megkezdődött a blikk/ripost/kiskegyed szint...
Rodolfo
2024. március 20. 15:32
Látszik mennyire szereti a Mandiner manapság a gonzo és revolver stílusú, szenzációhajhász, bulvár szintű újságírást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!