Egyetlen dolog kell a Fradi továbbjutásához! – Lipcsei Péter a Mandinernek

2024. február 22. 05:31

A zöld-fehérek klublegendája elárulta az Olimpiakosz elleni sikerreceptet.

2024. február 22. 05:31
Szabó Péter

Minimális hátrányból, de maximális elszántsággal várja a Ferencváros labdarúgócsapata a görög Olimpiakosz elleni, az Európai Konferencia Liga nyolcaddöntőjébe jutásért vívott párharc hazai visszavágóját. A zöld-fehérek szerb szakvezetője, Dejan Sztankovics kérésének megfelelően telt ház és „földi pokol” fogadja majd a pireusziakat a Groupama Arénában.

Az ősszel kinevezett vezetőedző úgy fogalmazott az athéni meccs végén, hogy boldog és büszke, mert a hozzáállásuk méltó volt a Ferencvároshoz.

Minden nyitott, jó kvalitással rendelkeznek a görögök, de a visszavágón mi leszünk itthon, igazi poklot akarok hazai pályán!”

– tekintett előre Dejan Sztankovics.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ahogy arról beszámoltunk, a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón a zöld-fehérek válogatott támadója, Varga Barnabás is megszólalt. A támadó az athéni meccsen bevette a hazai kaput, ám gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető. „Az egy-nulla nem nagy előny, ezért hasonló játékot fogunk játszani, mint múlt héten, hiszen ott is sok lehetőséget alakítottunk ki, működött, amit a mester kitalált” – fogalmazott az NB I-es gólkirály.

LIPCSEI Péter
A Fradi legendás középpályása, az NB II-es Soroksár vezetőedzője, Lipcsei Péter kifejezetten bizakodó az Olympiakosz elleni Ekl-visszavágó előtt
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A fejjáték a kulcs

A Mandiner megkérdezte a klub legendáját, Lipcsei Pétert, hogy véleménye szerint milyen produkcióra lesz majd szükség a ferencvárosi továbbjutáshoz. A korábbi 58-szoros válogatott középpályás nagyon sajnálta a Görögországban kimaradt lehetőséget, ennek ellenére rendkívül bizakodó a visszavágó előtt.

„Büszke voltam a csapatra, mert idegenben is végig stabil volt a Fradi, mindenki extrán futballozott, de a végén jöttek a görögök minőségi cseréi, ez pedig eldöntötte a meccset. Idegenben nem jött jól a VAR, régebben Varga Barna gólját megadták volna. Nem szégyen ott kikapni, bár mindenképpen szerettem volna, ha rúgunk egy gólt. Amikor fáradtunk, kevésbé tudtuk kontrollálni a görögök cseréit, ennek ellenére az utolsó 20 perc is látványosra sikerült, csak nekünk már nehezebb dolgunk volt” – tekintett vissza kérésünkre Lipcsei, aki a visszavágó előtt nagyon bízik a lelátóról érkező pozitív energiában.

„Amit a tábor művel a lelátón az egészen egyszerűen szenzációs! Az első 20 percben olyan pokol lesz, hogy a görögök majd csak pislognak. Bízom benne, hogy a mieinkre jó hatással lesz a hangulat, nem lesznek tőle görcsösek. Az lenne az ideális, ha az első negyedórában betalálnánk, az a vendégeket is jobban megfogná” – mondta a klublegenda.

Lipcsei Péter természetesen nem csak mint korábbi középpályás, hanem mint jelenlegi szakvezető mondja sokatmondó meglátásait. Szerinte  

egyetlen dolog kell a továbbjutáshoz: a beadásokkal minél többször megtalálni Varga fejét!

„A görög védelem talán valamivel gyengébb, mint a csatársor, a Fradi minőségi támadói, Zachariassen, Varga és Marquinos meglephetik a hátsó alakzatot. A mieink olyan kvalitásokkal rendelkeznek, hogy folyamatosan bennük van a gólszerzés lehetősége, mégis azt mondom, hogy csapatként kell működniük, minden poszton mindenkinek a maximumot kell hoznia.

A támadóharmadban egy az egy ellen fel kell vállalni a párharcokat, a pontrúgásokból pedig nagyszerű helyzeteket tudunk kialakítani Európa egyik legjobban fejelő játékosának. Varga Barnabás fejjátéka nagyon sokat érhet!

Az a tudás, amivel rendelkezik, párját ritkítja az egész mezőnyben. Ahogy érkezik a kapu elé, ahogy megelőzi a védőit, azt nem lehet tanítani. Elképesztően jó játékos, aki nem csak lábbal, de fejjel is extra teljesítményre képes” – jelentette ki az 51 éves soroksári vezetőedző, aki a siker receptjét is megfogalmazta:

„A meccs elején ráküldeném a csapatot az ellenfélre! A szurkolók ott lesznek a hátuk mögött, és segíteni fogják őket. Ha a tábor beindul, akkor menniük kell a játékosoknak is.

Nem ész nélkül, de agresszívan beszorítanám a görögöket.

Arra mindenképpen figyelni kell, hogy hátul stabil maradjon a védekezés, ne nyíljunk ki. Bár Dénes képes a bravúrokra, bízom benne, hogy nem sokszor teszik majd próbára, itthon sikerül lehúznia a redőnyt. Mindenkitől 110 százalék kell, elöl pedig gólt, gólokat kell rúgni! Élet-halál meccs lesz, de kifejezetten bizakodó vagyok!” – hangsúlyozta a Fradi legendája. 

Fotó: Facebook/Fradi.hu

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2024. február 22. 09:06
Elárulta?Volt olyan kegyes?És hogy lehet az hogy nem írták róla hogy legenda?Mert hogy kulcsember az nem lehet.
szintetikus
2024. február 22. 08:46
Reméljük kiesik
lynx
2024. február 22. 08:40
Az csak a probléma, hogy náluk ott ül a padon a José Luis Mendilibar. Sztankovicsnak túl kellene járnia az eszén. Pireuszban nem sikerült.
OszkárOszi
2024. február 22. 07:36
Hajrá, hajrá FTC!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!