Videón Jürgen Klopp vallomása: ezért hagyja ott Szoboszlaiékat

2024. január 28. 14:18

A német szakember úgy érzi, a Liverpool labdarúgócsapata olyan edzőt érdemel, aki a karrierje csúcsán van, ez pedig már nem lehet ő.

2024. január 28. 14:18
null

Pénteken robbant a bomba, Jürgen Klopp bejelnetette, hogy az idény végén lemond a posztjáról és távozik. A német vezetőedző 2015 októberétől volt a Premier League sztárklubjának az edzője. A magyar válogatott futballista, Szoboszlai Dominik trénere 2022 tavaszán még szerződést hosszabbított az egyesülettel, 2026 júniusáig írt alá, így a mostani bejelentése hideg zuhanyként érte a liverpooliakat.

„A jövőben már nem tudnám olyan erőbedobással végezni a munkámat, mint eddig, a Liverpoolnál pedig elengedhetetlen, hogy ilyen edző irányítson. A szezon végén elhagyom a klubot. 

Megértem, hogy ez sok ember számára sokkoló ebben a pillanatban, amikor először hallja, de nyilván meg tudom magyarázni – vagy legalábbis megpróbálom elmagyarázni. Mostanra rájöttem, hogy ez én tartalékaim sem végtelenek. Hogy is mondjam, elfogyott az energiám. Ezért úgy voltam vele, inkább beleadok ebben az idénybe, majd szüntet tartok. Mert ebben a korban rájön az ember, hogy nem vagyunk már fiatal nyuszik, és már nem ugrunk olyan magasra, mint régen. Ez az élet rendje. A liverpooliak olyan edzőt érdemelnek, aki a karrierje csúcsán van. Ez pedig sajnos már nem lehetek én – ez az igazság. Ennyi, nagyjából” – nyilatkozta Klopp.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: Michael Regan/Getty Images

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Töki
2024. január 28. 18:08
Megértem Kloppót.
anegy_
2024. január 28. 17:54
Korrekt, szimpatikus, bölcs meglátás és döntés részéről. Ebben a korban, bizony egy év alatt is sokat változik az erő az egészség. Minden rohamosan felgyorsul az ember állapotában, visszafelé.
Zolotarjov
2024. január 28. 16:44
Nationalelf..
lististerc
2024. január 28. 16:03
Okos ember tudja, mikor kell lassítani. Nem vagyok Liverpool szurkoló, de nagyszerű eredményeket ért el az irányításával ez a csapat. Azonban a pénz és a sztárszerep nem minden: jó egészséget, magánéleti örömöket kívánok neki - mert ezzel is példát fog mutatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!