A vb-cím küszöbén elhasalt a csodagyerek, Humphries a darts új világbajnoka

2024. január 04. 10:14

A világranglista vezetője zsinórban öt szettet nyert, vert helyzetből fordított, ezzel elhódította a trófeát!

2024. január 04. 10:14
null

A világbajnoki döntőben hiába volt nyila az 5–2-höz, a 16 éves Luke Littler végül 7–4-re kikapott angol honfitársától, Luke Humphriestől, aki így Londonban felülhetett a dartsvilág trónjára. A december óta zajló, hatalmas népszerűségnek örvendő tornán sorra döntögette a rekordokat a csodagyerekként emlegetett Littler, de a világbajnoki győzelem kapujában végül megremegett a keze. Humphries kétszettes hátrányban elsősorban a kiszállók terén feljavult, de tízzel több 180-ára is büszke lehet, zsinórban behúzott öt szettet, és megnyerte a trófeát.

A meccs utáni értékelésében Luke Humphries is főleg a legyőzött 16 éves ellenfél, Luke Littler méltatásával volt elfoglalva.

„Nem tudnám kifejezni, milyen nagyszerű érzés világbajnoknak lenni. Végig az járt a fejemben, hogy most kell megszereznem a világbajnoki címet, mert hamarosan ő uralja majd a darts világát! Biztos vagyok benne, hogy a közeljövőben rengeteget tornát nyer.

Hihetetlen játékos, nem láttunk még ennyire hideg fejjel játszani egy tizenhat évest. Már most a világ egyik legjobb játékosa!

– jelentette ki Humphries.

A 16 esztendős (január 21-én lesz 17) angol fiú, Luke Littler korát meghazudtoló játékkal rukkolt ki a tornán. A nyitókörben a korábbi BDO-világbajnok Christian Kistet búcsúztatta, s vált a legfiatalabb PDC vb-n meccset nyerő játékossá úgy, hogy mindössze 2 leget veszítve 3–0-ra nyert, kiszállóinak fele sikeres volt, emellett 15-ször dobott legalább 140-et, amelyből hét a lehető legjobb érték, vagyis 180 volt.

Ezt is ajánljuk a témában

A 2. fordulóban minden idők legmagasabb átlagát (106.12) produkálta az újoncok közül, Andrew Gilding volt az áldozata (3–1). A legjobb 16 közé jutásért 3–0-ra vezetett, végül 4–1-re diadalmaskodott Matt Cambell ellen. Később van Barneveld, Dolan és Rob Cross is áldozatául esett, a döntőben azonban Humphries megállította.

„Most bejutottam a döntőbe, de lehet, hogy a következő öt-tíz évben ez egyszer sem sikerül majd. Nagy dolog, hogy második lettem, de nyerni akartam” – mondta a csalódott Littler a finálé után.

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: MTI/AP/Kin Cheung

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!