Hamiskás mosollyal értékelt Szoboszlai, teljesítményével az elődjét is lenyűgözte – mutatjuk a gól utáni reakciókat

2023. december 07. 05:13

A magyar középpályás biztosította be az idegenbeli győzelmet, a Vörösök versenyben vannak a bajnoki címért. Kikapott a címvédő Manchester City.

2023. december 07. 05:13
P. Fülöp Gábor

A Liverpool FC 2–0-ra győzött a Sheffield United vendégeként szerda este az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) hétközi fordulójában. A nagy fölényben játszó és kapura jóval veszélyesebb vendégek a védő, Virgil van Dijk góljával kerültek előnybe a 37. percben. A holland 10 méterről lőtte a kapuba a labdát Alexander-Arnold szöglete után. A folytatásban kimaradtak a Pool-helyzetek, Nunez ziccert is hibázott, a házi gólkirály Mohamed Szalahot – nem kis meglepetésre – a második játékrész derekán lecserélte Jürgen Klopp. A német tréner az utóbbi két bajnoki találkozón hasonlóan „bánt el” Szoboszlai Dominikkel is, ám ezúttal a pályán hagyta. A mezőnyben – elöl és hátul is – remekül teljesítő 23 éves magyar pedig meg is hálálta a bizalmat, és a 90+4. percben góljával lezárta a mérkőzést. Nunez harcias labdaszerzése és átadása után finoman, elegánsan vette át a labdát, majd a kifutó kapus mellett magabiztosan a rövid felső sarokba helyezett. Megérdemelten tette fel a koronát a teljesítményére.

Ezt is ajánljuk a témában

Így értékelt Szoboszlai

Szoboszlai Dominik nem csak a pályán veszi könnyedén az akadályokat, a néhány éve még magyarul is tőmondatokban félénken beszélő fiatalember immár angolul, a legnagyobb természetességgel nyilatkozik. 

Ez egy kemény csata volt. Harcoltunk, igyekeztünk a legjobbunkat nyújtani, a lényeg, hogy megszereztük a három pontot

 – kezdte értékelését az LFCTV-nek Szoboszlai, akit természetesen a góljáról is kérdeztek, amit a labdát elveszítő, majd becsúszva visszaszerző Darwin Nunez harciasságának is köszönhetett.

 „Elsőre elakadt a labdája, de jól reagált és passzolt a másik oldalra. 

Üresen érkeztem és reméltem, érkezik a labda is. És igen, jött egy remek átadás

 – fogalmazott végig mosollyal az arcán hozzátéve, hogy szombaton, a Crystal Palace otthonában is győzni szeretnének. Főképp, hogy a címvédő Manchester City 1-0-ra alulmaradt az Aston Villa otthonában, így az éllovas Arsenal mögött 2 ponntal a második helyen áll a Liverpool, amely kettővel előzi a meglepetéscsapat Aston Villát és néggyel a City-t.

 

Kis jubileum, nagy lépés

Szoboszlai Dominik tehát megszerezte a második gólját a világ legerősebb bajnokságában. A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi már többször hangsúlyozta, csapatkapitánya akkor lesz igazi világsztár, ha minél több gólt szerez. „Szobo” eddig ugyan nem ontja a gólokat, viszonylag távol is játszik az ellenfél kapujától, ugyanakkor minden találat közelebb viszi ahhoz, hogy még inkább elfogadott csapattag, vezér legyen a Liverpoolban. Amíg az utóbbi időben többször is joggal merült fel, hogy egy-egy szituációban nem passzolnak neki a társak vagy legalábbis a nevesebb játékosokat preferálják, immár egyre egyértelműbb: a játékostársak is bíznak benne, amire rá is szolgált. Összességében a 20. fellépése volt a sheffieldi a Liverpool mezében, a Ligakupában lőtt bombájával együtt 3 találatnál és 2 gólpassznál jár, s ami talán ennél is beszédesebb adat: mind a 15 Premiere League-meccsen a kezdőcsapatban kapott játéklehetőséget Jürgen Klopptól.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Az elődjét is lenyűgözi

Szinte megszámlálhatatlan, hányan méltatták a nyáron a német Lipcséből a Liverpoolba igazolt magyar középpályást, aki a 19-szeres angol bajnok, 6-szoros BEK/Bajnokok-Ligája győztes klub történetének egyik legdrágább vétele volt a maga 70 millió eurós (26-6 milliárd forintos) árával. Szoboszlai most újabb „rajongót” szerzett magának Alex Oxlade-Chamberlain személyében. A Besiktas 30 éves angol focistája közel 150 mérkőzést (18 gól) játszott a Liverpoolban. Az angol bajnok, BL-győztes középpályás éppen a nyáron távozott a Mersey-partiaktól, akiket Törökországból is nyomon követ. 

Sok Liverpool-meccset nézek, az pedig nem változott, hogy Mo Szalah ontja a gólokat. Ugyanakkor nagy élvezet látni Szoboszlai Dominikot, aki gyakorlatilag az én posztomra érkezett. Lenyűgöz, hogy mennyire jó focista, pont úgy játszik, ahogy én mindig is szerettem volna. Azt hiszem, minden képessége megvan hozzá fizikailag és technikailag, a személyisége is pozitív. Pont ő rá volt szüksége a csapatnak. Trent (Trent Alexander-Arnold – a szerk.) sokszor mesél róla, hogy mennyire kiváló és a lövései is sokkal jobbak, mint az enyémek. Imádom a játékát!

 – nyilatkozta a Sky Sportsnak Chamberlain.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: AFP/Darren Staples

 

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
powerage
2023. december 07. 07:00
"Hamiskás mosollyal értékelt Szoboszlai" Mikorra saccoljuk az első Szoboszlai témájú yaoi-fanfiction írások megjelenését a mandineren? Február-március környéke?
I feel the earth move under my feet
2023. december 07. 06:17
Második gól? Én azt hittem, hogy már legalább a 86.-nál tart.. amennyi cikk jelenik meg róla..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!