Rossz vicc: tényleg egy építkezésen kellene játszania a magyar válogatottnak?

2023. november 10. 14:13

Egészen szürreális, amit a bolgárok művelnek a sorsdöntő Eb-selejtező előtt! Csak hétfőn dől el a meccs helyszínének sorsa.

2023. november 10. 14:13
Hriszto Botev Stadion, Plovdiv, Bulgária
Szabó Péter

Egyre nagyobb a fejetlenség a Balkánon és egyre kaotikusabb, amit a bolgárok művelnek a mieink Európa-bajnokságra való kijutásáról döntő Bulgária–Magyarország labdarúgó-mérkőzés előtt. A jövő csütörtöki összecsapásnak sokáig nem volt kijelölt helyszíne, aztán eredetileg a főváros, Szófia adott volna otthont a meccsnek. Korábban már áttették egyszer Plovdivba, majd vissza a Vaszil Levszki Nemzeti Stadionba, hogy a héten robbanjon a bomba!

November 6-án, hétfőn, kereken tíz nappal a sorsdöntő csata előtt a rendezők zárt kapussá nyilvánították a találkozót, áttették az építés alatt álló plovdivi stadionba és még a kezdési időpontot is módosították. Az UEFA, azaz az Európai Labdarúgó Szövetség pedig asszisztált mindezekhez – sok ezer szurkoló idejének és pénztárcájának a kárára...

Ezt is ajánljuk a témában

A helyi polgármester szerint fizikai képtelenség megrendezni a válogatott meccset a Hriszto Botev Stadionban, a létesítmény ugyanis jelenleg építkezési terület. A stadion rekonstrukcióját végző DZZD College építőipari vállalat szakvéleménye alapján nem alkalmas a helyszín a mérkőzés lebonyolítására, a fényképek tanúsága szerint még hiányos a tetőszerkezet, több toronydaru és földön heverő acélszerkezeti elemek várnák a delegációkat. Nemcsak a szurkolókat nem engedik a pálya közelébe, de itt a csapatokat sem...

Pénteken délelőtt helyszínszemlét tartottak a plovdivi stadionban, amelyen részt vett a Bolgár Labdarúgó Szövetség műszaki igazgatója Georgi Ivanov, a helyi rendezők képviseletében Ognyan Zlatkov, a plovdivi rendőrség képviselői, valamint a stadiont fejlesztő cég részéről Iliyan Filipov. 

Döntés egyelőre még nem született, a felek várhatóan hétfőn találkoznak újra, hogy meghozzák a sokáig már nem halogathatót.

Filipov a bolgár televíziónak teljes őrületként jellemezte a helyzetet, úgy fogalmazott:

szükség esetén a késői órákban is dolgozunk majd, hogy minél hamarabb befejeződjenek a munkálatok.”

 

Ezt is ajánljuk a témában

A bolgár szurkolók közben szervezkednek, komoly létszámú tüntetésre készülnek a szövetség vezetői ellen, akik meglátásuk szerint sosem látott mélységbe kormányozták az ország labdarúgását. Nehéz lenne vele vitatkozni, hogy az 1994-es világbajnokságon még elődöntőt játszó, Hriszto Sztojcskov fémjelezte Bulgária labdarúgása látott már szebb napokat.

A Mandiner kérdésére Borbély Zoltán szakjogász tegnap elmondta, a rendőri szervek álláspontja nem felülbírálható, mert azzal óriási büntetőjogi felelősséggel járó kockázatot jár együtt.

Jellemzően rutinfeladat szokott lenni a rendőrség részéről, hogy jelzi a szövetség valamint az UEFA felé, hogy biztosít egy meccset. Ilyen értelemben példátlan a jelenlegi helyzet”

– fogalmazott a jogász.

Ezt is ajánljuk a témában

Egyelőre úgy néz ki, az amatőr húzásokat tetéző bolgárok gyorsan befejezik a munkálatokat, vagy kereshetnek új helyszínt a találkozónak. Idejük, mint a tenger...

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook/PIMK

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atti bá
2023. november 12. 15:55
.D Zárt kapus meccs, pár kilógó vasgerenda alatt. Hol vannak már a nem finnyáskodó focisták világa.
DFK
2023. november 10. 16:44
Mit csinál az UEFA?
salátás
2023. november 10. 16:40
a folyton buziskodó nemzetközi fociszövetség szerint ez megfelelő helyszín ? nattyon érdekes :D
tetx
2023. november 10. 16:17
Mintha a bolgároknak az utóbbi hetekben teljesen elment volna az eszük minden téren. Remélhetőleg azért a játékosok munkavédelmi sisakot fognak kapni a meccs idejére...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!