Építési munkálatok a stadionban – mégsem Plovdivban lesz a bolgár-magyar?

2023. november 09. 13:55

November 13. és 20. között a stadion tetőszerkezét fogják építeni.

2023. november 09. 13:55
FERENCZI János; MILOS, Kerkez; SZOBOSZLAI Dominik

A Mandiner hétfőn beszámolt róla, hogy a Bolgár Labdarúgó-szövetség (BFU) azt kezdeményezte, hogy a november 16-i Bulgária–Magyarország Eb-selejtező mérkőzést Szófia helyett Plovdivban rendezhesse meg, az eredetileg meghirdetett – magyar idő szerinti – 20.45 óra helyett 18 órás kezdéssel.

Azóta kiderült, hogy egy bolgár ügyvéd, Georgi Gradev azonban a lausanne-i Sportdöntőbíróságra vitte a Bulgária-Magyarország Európa-bajnoki selejtező ügyét. Az ügyvédnek az a célja, hogy az eredeti terveknek megfelelően

Szófiában és nézők előtt rendezzék majd a meccset és gyorsított eljárás keretein belül november 13-ig megoldást sürget az ügyben.

A történet azonban itt még nem fejeződött be. Csütörtökön a PIMK építőiparral és szállítmányozással foglalkozó, elsősorban Bulgáriában tevékenykedő vállalat közösségi oldalán tette közzé, hogy Plovdiv polgármestere, Kosztadin Dimitrov egy hivatalos levelet kapott a Hriszto Botev Stadiont építő DZZD College nevű építőipari vállalattól, amely szerint  2023. november 13. és 20. között nem ajánlott labdarúgó-mérkőzéseket rendezni a létesítményben, így a november 16-ra kiírt Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt sem lenne szabad ott lejátszani – tudta meg a Nemzeti Sport.

A szervezet indoklásban azt közölte, hogy az érintett időszakban készíti el a tetőszerkezet egy részét,

ezért nem tudja garantálni az építkezés, ezért így több szektor és a külső infrastruktúra biztonságát sem.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. november 09. 18:38
A bulgárok mire jók?
panka45
2023. november 09. 17:09
Ott a Puskás.
vip era
2023. november 09. 16:10
A helyes döntés,miénk a 3pont,Bulgária 2évre kitiltva a nemzetközi válogatott meccsekről.
pollip
2023. november 09. 16:03
Viccesek a bolgárok:-) saját magukból csinálnak hülyét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!