A Manchester City védője, Olekszandr Zincsenko: Hazám az ukránoké, és soha senki nem fogja tudni kisajátítani!

2022. február 23. 16:41

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban listavezető Manchester City ukrán válogatott hátvédje, Olekszandr Zincsenko szerint soha senki nem lesz képes kisajátítani Ukrajnát.

2022. február 23. 16:41
null
Bánfalvi Szabolcs

A 48-szoros ukrán válogatott futballista, Olekszandr Zincsenko kedd este a közösségi oldalán fejtette ki véleményét az orosz-ukrán konfliktusról. „Az egész civilizált világ aggódik a hazámban uralkodó helyzet miatt. Nem maradhatok távol az ügytől, és megpróbálom kifejezni a véleményemet. A képen a hazám látható. Az ország, ahol születtem és felnőttem. Egy ország, amelynek színeit védem a nemzetközi stadionokban. Egy ország, amelyet igyekszünk dicsőíteni és fejleszteni. Egy ország, amelynek határainak sérthetetlennek kell maradniuk.

– írta az Instagram oldalán Zincsenko, az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban éllovas Manchester City ukrán légiósa.

 

 

A 25 éves Zincsenko a manchesteri gárdával háromszor nyerte meg az angol Premier League-t, egyszer elhódította az FA-kupát, négyszer diadalmaskodott az angol Liga-kupában, valamint kétszeres angol Szuperkupa-győztes, illetve elveszítette a Bajnokok Ligája-döntőt 2021-ben.

Az ukrán válogatottban eddig összesen nyolc gólt szerző játékost 2019-ben az év labdarúgójának választották Ukrajnában. Zincsenkót nevezték meg a meccs emberének a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében a 2-1-es ukrán győzelemmel végződött Ukrajna–Svédország mérkőzés után, miután ő szerezte az első ukrán gólt, a másodiknál pedig ő adta a gólpasszt. Történelmi sikert ért el az ukrán nemzeti együttes azzal, hogy bejutott az Európa-bajnokság negyeddöntőjébe. Ott már búcsúzott a tornától Ukrajna, miután 4-0-s vereséget szenvedett a későbbi ezüstérmes Angliától.

 

Nyitókép: Az ukrán Olekszandr Zincsenko ünnepel, miután gólt szerzett a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Svédország–Ukrajna mérkőzésén a glasgow-i Hampden Park stadionban 2021. június 29-én. MTI/EPA/Robert Perry

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
celoke
2022. május 23. 17:29
Kárpátaljai magyar barátaim mesélték pár éve: egyik oldalon még a liftnek is új, valami kimondhatatlan ramaty nevet adtak az ukrán nyelvben (valami drotyragacs, vagy mi a fene, nem jegyeztem meg pontosan, csak röhögtünk), hogy csak azért is más legyen , mint az oroszban. Másfelől viszont az ukrán nép gyakorlatilag oroszul beszél. Ráadásul a kárpátaljai és az ukrajnai ukrán nem érti egymás beszédét, mert a kárpátaljai ukrán beszéd az ottani telepes oroszok és a ruszinok nyelvével keveredett, ráadásul Kijevben az állami TV oroszul sugároz, mert ukránul a fél ország nem értené. Ennyit a nagy ukrán hazaszeretetről és nemzeti egységről. Kis részük őrületig fanatikus nacionalista, a döntő többségük pedig gyakorlatilag oroszul beszél és nyögi az ukrán maffiaállam nyomorát, romokban heverő infrastruktúráját és egészségügyét.
nocens
2022. február 27. 09:42
Limbo kollega: lehet hogy ez egy jol hangzo bon mot, de megiscsak inkabb ugy tunik mintha a V.Putyin cimzetes professzor tortenelmi teziseink felbufogese. Egyik kutya masik eb. Megegyeztunk?
nocens
2022. február 27. 09:35
Kedves Laura, lehet arrol almodni, milyen is jo lenne vegre egy jo kis magyar-orosz hatar-zar. Nincs ma a magyar hazaban eplemeju hazafi, aki ezt kivanja. Le kene allni mar a moszkovita agit-proppal.
nocens
2022. február 27. 09:35
Persze Laura, de legalabb nekem nem kell a lelkiismeretemmel elszamolnom azert mert magyar nyelven nyomatom a GRUs agit-propot. Nem ugy mind neked es par tucatnyi moszkovita tarsadalmi megbizottnak, akik ezzel az erovel Turkmenisztanban is csapolhatnatok az ex-KGBs Putyinnak es a rohejes sleppjenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!