Ez utóbbi azokra az élelmiszerekre vonatkozik, amelyek olyan összetevőket tartalmaznak, amit az ember nem adna hozzá otthoni főzés közben – például vegyi anyagokat, színezékeket és tartósítószereket. Különböznek a feldolgozott élelmiszerektől, amelyeket azért dolgoznak fel, hogy hosszabb ideig eltartsák azokat, vagy javítsák az ízüket, mint például a pácolt hús, a sajt és a friss kenyér.
A jelentés szerzői meg is állapítják, hogy manapság még az olyan, egészségesnek tűnő termékek, mint a sült kenyér vagy a sima hús, is gyakran tartalmaznak veszélyes színezékeket és tartósítószereket. A fent felsorolt élelmiszer-kategóriák pedig rossz egészségi állapothoz vezethetnek. Az egészségügyi szakértők szintén óva intenek a gyorsételektől, amelyek gyakran magas kalória-, zsír- és cukor-, valamint alacsony rosttartalmúak.
Egyébként a program vitát váltott ki a kongresszusi képviselők között is. A republikánusok szeretnék visszafogni a projekt költségvetését, mivel ha nem tennének semmit, a juttatások az inflációval tovább emelkednének.
Kapcsolódó: