Reális forgatókönyvvé válik Amerikában a stagfláció

2022. március 04. 21:10

A nyersanyagpiacokat a mezőgazdaságtól az energián át a fémekig felforgatta Oroszország ukrajnai inváziója, a Bloomberg nyersanyagindexe pedig közel fél évszázad óta a legnagyobb heti emelkedésre készül.

2022. március 04. 21:10
null

Az invázió a nyersanyagárakat az egekbe repítette, miközben a nyugati szankciók egyre nagyobb elszigeteltségbe kényszerítik Oroszországot. A bankok, importőrök és szállítmányozók kerülik az orosz exportot. A Bloomberg nyersanyagmutatója 1974 óta a legnagyobb heti növekményt érte el, számoltak be külföldi lapok.

A mai magas infláció és az alacsony növekedés, valamint a szárnyaló nyersanyagárak párhuzama kísértetiesen hasonlít az 1970-es évek közepének stagflációs időszakához. A hét elején további kellemetlen adatok érkeztek az atlantai Fedtől, amely nullára csökkentette a 2022 első negyedévére vonatkozó GDP-becslését, mivel úgy tűnik, hogy a stagfláció már reális forgatókönyv Amerikában.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2022. március 08. 20:45
ott rohadjanak meg! miattuk van ilyen infláció mindenhol, és persze a legszegényebbek szívják meg legjobban...
pipa89
2022. március 08. 00:33
Ez a cél, no meg egy nagy háború, mert valahonnan be kell tenni a gazdaságba vmit, rabolni, szervezetten meglopni egy népet pedig háborúval lehet.
Akitlosz
2022. március 07. 14:37
A nyersanyag valódi érték. A pénz meg nem az, korlátlan mértékben teremtik az abszolút semmiből, nincsen mögötte fedezet. A pénzt könnyedén el tudja a rabolni az állam, a bank. A nyersanyagot nehezebben.
amca
2022. március 07. 14:37
Azért ki is lehet használni. 10 ért vettem otp. Remélem 20ért eladom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!