Amerikai professzor: Akinek háza van, cseréljen gyereket a hajléktalanokkal!

2022. február 01. 12:20

A professzor szerint sokat lendítene a baloldali genderlobbi törekvésein, ha bevezetnék az általános árvaságot. Azt javasolja, hogy a gazdagok adják gyermekeiket a szegényeknek, a szegények pedig a gazdagoknak, így csökkenthető az egyenlőtlenség. Szókratészre hivatkozik, aki szerint a gyermekeket közösen kell birtokolni, hogy egyetlen szülő se ismerje saját utódait, és egyetlen gyermek se ismerje a szüleit.

2022. február 01. 12:20
null

Joe Mathews az Arizonai Állami Egyetem Közügyek Iskolájának professzora. Az ASU Társadalmi Kohéziós Központjának munkatársa, valamint társelnöke a Modern Közvetlen Demokrácia Globális Fórumának, amely a népszavazással, valamint a demokrácia új formáival foglalkozó akadémikusokat, újságírókat és aktivistákat tömörít. Számos szociológiai témájú írás szerzője, amelyből most a San Francisco Chronicle-nek írt cikkét szemlézzük. 

az Arizonai Állami Egyetem Közügyek Iskolájának professzora. Az ASU Társadalmi Kohéziós Központjának munkatársa, valamint társelnöke a Modern Közvetlen Demokrácia Globális Fórumának, amely a népszavazással, valamint a demokrácia új formáival foglalkozó akadémikusokat, újságírókat és aktivistákat tömörít. Számos szociológiai témájú írás szerzője, amelyből most a San Francisco Chronicle-nek írt cikkét szemlézzük. 

Cseréljenek gyereket a szülők

Ha Kalifornia valaha is valódi méltányosságot akar elérni, az államnak meg kell követelnie a szülőktől, hogy adják ki a kezeik közül a gyermekeiket – kezdi írását Joe Mathews a San Francisco Chronicle hasábjain. A professzor javaslata többfázisú, végeredményben a szülőség, a család intézményének leépítését akarja elérni, de addig is egy „gyerekcserés” megoldást javasol.
„Az én megoldásom egyszerű, és amíg a jogszabály elfogadására várunk, már most is cselekedhetünk:

– veti fel a professzor. 

Mathews nehezményezi, hogy a gazdagok privilégiumai – főleg a pénz és más erőforrások – generációkon át öröklődnek szülőről gyermekre, ami igazságtalan a szegény szülők gyermekeivel szemben, hiszen egyenetlen pályán kell versenyezniük.
A szerző szerint a demokrácia elromlott, amit egy friss kalifornai közvélemény-kutatással igyekszik alátámasztani. A felmérés szerint egyre kevesebben hisznek abban, hogy kemény munkával előbbre lehet jutni.

Mathews tisztában van azzal, hogy „a kiváltságaikhoz reménytelenül ragaszkodók” hevesen kritizálják majd a gyerekcserés és az általános árvaságról szóló javaslatát.

Azzal védi álláspontját, hogy már az ókorban megvalósították az ötletét, hiszen Platón elfogadta Szókratész tanácsát, mely szerint

Ezzel akarták legyőzni az ókori görögök a nagy vagyonok felhalmozását és a nepotizmust (rokonoknak osztogatást). A gyerekcsere másik előnye a szerző szerint, hogy a polgárok nem a fiaikhoz, hanem a társadalomhoz lesznek hűségesek.

Kép forrása: MTI/Czeglédi Zsolt
Kép forrása: MTI/Czeglédi Zsolt

A család intézményének szétrombolása kedvezne a baloldali genderlobbinak

Mathews szerint sürgősen meg kell valósítani a terveit, mivel az árvák száma világszinten nő, párhuzamosan a család iránti érdektelenség trendjével. „A kaliforniaiak később házasodnak és kevesebb gyermeket vállalnak – államunk születési rátája minden idők legalacsonyabb szintjén van” – mutat rá.  

„Felmérések szerint sokan megszakítják a kapcsolatot olyan családtagokkal, akik nem osztják a politikai nézeteiket. Javaslatom azonban egyesítené őket, és kéz a kézben illeszkedne a progresszívek és a Trump pártiak legkedvesebb politikáihoz egyaránt” – állítja.

A szerző ennél is továbbmegy,

Szerinte a szülők állnak a baloldali újítások útjába, amikor elleneznek egy-egy progresszív törvényjavaslatot.

Mathews „Nevelőszülői gondoskodást mindenkinek” programnak keresztelte el a javaslatát, amivel a szociáldemokrácia új pillérét építené fel. Magyarán, az államra bízná minden gyerek felnevelését, ezzel végleg eltörölve a család koncepcióját.

Eljönnek a gyerekeinkért és átkonvertálják őket

A San Franciscó-i melegkórus különös módszert választott a tavalyi Pride megünneplésére: dalt írt arról, hogy hogyan fogják átformálni a hagyományos neveltetésben részesülő gyermekek gondolkodásmódját.

„Azt hiszed, átformáljuk a gyermeked, ha szabadon cselekedhetünk / Elismerem – ezúttal igazad van / Átváltoztatjuk a gyermekedet / Csöndben és finoman, és aligha veszed majd észre” – fordította le korábban a dal szövegét a Mandiner.

A San Franciscó-i melegkórus különös módszert választott a tavalyi Pride megünneplésére: dalt írt arról, hogy hogyan fogják átformálni a hagyományos neveltetésben részesülő gyermekek gondolkodásmódját. – fordította le korábban a dal szövegét a .

Társadalmi falansztert építene a professzor

Az amerikai jobboldalba is belekötött a szerző, mondván „a republikánusok előszeretettel választják szét a migráns szülőket a gyerekeiktől, hogy legnagyobb szenvedélyüknek, például a migránsok jogainak megsértésének hódolhassanak”. Érvelése szerint,

A professzor elismeri, hogy javaslata riasztóan hangozhat egyeseknek, de szerinte már egyébként is az államnak adhatják a szülők a nem kívánt gyermekeiket a „biztonságos menedék” törvényeknek köszönhetően. Az abortuszellenesek (pro life mozgalom) egyébként azzal érvelnek az abortusz szükségessége ellen, hogy aki nem szeretné felnevelni a gyermekét, az otthagyhatja a rendőrségen vagy a tűzoltóságon a csecsemőt és az állam gondoskodik róla. A professzor balos csavarral gondolta tovább a jobboldali törvényt:

– magyarázza.

„Lehet, hogy ez a kényszerítés disztópikusan hangzik. De képzeljük csak el azt a szolidaritást, amelyet az általános árvaság teremtene.

– szegezi az olvasóknak a kérdést.

A professzor végezetül azokhoz fordul, akik vele egyetértenek és útravalónak jó tanácsokkal látja el őket: „Ne törődj ezekkel a kritikusokkal, mert ők egyszerűen nem látják, hogy a méltányosságra való könyörtelen törekvésünk hogyan szülhet egy szép új világot!” – zárja sorait.

Borítókép: MTI/Mónus Márton és zocalopublicsquare.org (szerk.) 

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mandi.NER
2023. március 05. 11:01
Arról megfeledkezik, hogy semmi se lett volna belőle, ha őt egy drogos hajléktalan neveli fel - így legalább egy szarkupac lett (Bayer)...
Gèbi
2023. március 05. 10:38
"A kormányzat családtámogatási intézkedéseinek köszönhető az is, hogy két év alatt 13 százalékról 24 százalékra nőtt házasság első évében született gyermekek aránya Magyarországon." Na és azt tudjuk-e, hogy mennyi ebből a norvég halászok aránya?
Sincero
2022. június 08. 18:02
Írta mindezen bölcsességeket, miután kitagadta szüleit és lemondott gyerekeiről, majd odaadta kaliforniai luxusvilláját egy hajléktalannak, maga pedig az utcára költözött. Pozitív a dologban az, hogy makikakinak legalább új kampányötletet adott.
bispora
2022. február 06. 22:32
Nyilván ez egy szatíra egy idióta amerikai professzor tollából. De olyan robbanás közeli woke világban élünk, ahol nem poénkodunk gyufagyújtogatással. Joe Mathews egy barom, úgy is kell kezelni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!