Pajtából indult, akár multi is lehet belőle: a Vesz-Mont 2000 Kft. sikersztorija

2021. október 24. 17:36

A Vesz-Mont 2000 Kft. egy már több mint 22 éve töretlenül fejlődő szereléstechnikai és gépipari vállalkozás. A kezdetekben még egy pajta épületben működött az üzemük, majd a hitvallásukat követve, miszerint merjünk nagyot álmodni, de közben maradjunk két lábbal a földön, szépen lassan Magyarország egyik meghatározó vállalatává nőtték ki magukat. A kemény munkájukhoz később olyan támogatások is hozzájárultak, mint például a Magyar Multi Program. Erről és a vállalkozás egyéb sikereiről beszélt Zentai Tibor, a Vesz-Mont 2000 Kft. alapítója és ügyvezető igazgatója a Fejlődik a hazai! legújabb adásában.

2021. október 24. 17:36
null

Meglátták bennük a lehetőséget

A vállalkozás meseszerű története, mely egy családi ház melléképületében kezdődött, valóban kalandos múltra tekint vissza. Zentai Tibor és négy vállalkozószellemű társa 1999-ben alapították a Vesz-Mont 2000 Kft. céget, és ugyan nem volt könnyű az elején fenntartani a vállalatot, de nem adták fel, és a kemény munkának később meg is lett a gyümölcse.

A kezdeti nehézségeken két komolyabb megrendelés lendítette őket tovább: az egyik esetben Kiss Balázs, olimpiai bajnok kalapácsvető és edzője kérték fel a vállalatot, hogy kondicionáló gépeket készítsenek, amin a kalapácsvetők edzeni tudnak. Ezek a gépek azóta is jó állapotban vannak, és azóta is használják őket. A másik esetben pedig a vállalat egyik partnere bízta meg őket egy 30 millió forintos, nagyobb szerelősoros munkával. Ennek a bevételéből, illetve egy akkor elnyert pályázati támogatásból együttesen megerősödött annyira a vállalati tőke, hogy beruháztak egy 300 m2-es új telephelyre Nemesvámoson. 

Innen indult a Vesz-Mont 2000 Kft.-nek az a dinamikus fejlődése, ami azóta is tart és remélem, hogy a jövőben is velünk lesz

– mondta Zentai Tibor.

Látványos növekedés szakértői csapattal

Az elmúlt 15 évben látványosan fejlődött a vállalkozás, mely számokkal is kimutatható. A 300 m2-es nemesvámosi telephely azóta 2500 m2-re duzzadt, valamint a közelmúltban készült el új irodaépületük is, ami további 1000 m2 területet foglal el. Emellett nyitottak Veszprémben is egy lemeztechnológiai üzemet, ahol további nagyszabású projekteket is el tudnak vállalni. A kezdeti 10 fős munkavállalói létszám 200 főre bővült, melynek több mint a fele mérnökökből áll, így rendkívül hozzáértő a teljes dolgozói apparátus.

Az elmúlt évek nehézségei ellenére is büszkén állíthatom, hogy Magyarország egyik piacvezető vállalata vagyunk. Az országban szinte egyedülálló módon rész tudunk venni a legnagyobb automatizálási projektekben is, mert szükség esetén akár 60-80 mérnököt is be tudunk vonni a projekt feladataiba

– hangzott el Zentai Tibortól.

A vállalkozásfejlesztés kulcsa: sosem szabad a babérokon ülni

Két évvel ezelőtt még lényegesen kisebb vállalkozásként működtek, amikor lehetőségük adódott bekapcsolódni a Magyar Multi Programba.

A program egy olyan továbbmutató gondolkodásmódot igényel, amivel mi azelőtt még nem rendelkeztünk, de megpróbáltuk megragadni a lehetőséget és kihozni belőle a legtöbbet

– mondta Zentai Tibor.

„Az elmúlt években komoly fejlesztési folyamaton mentünk végig, fejlesztettük a szervezeti felépítést, javítottunk a hatékonyságunkon, módosítottuk a vállalkozás működési elemeit. Számos multinacionális vállalatnál tehettünk szakmai látogatásokat, amiből rengeteget tanultunk.”

A vállalattól az elmúlt 21 év során egyszer sem kellett munkatársakat elküldeni gazdasági okok miatt, a mostani beruházásokkal és fejlesztésekkel pedig további munkavállalóknak adhat lehetőséget a cég, mely közvetetten a térségre is gazdaságfellendítő hatással is bírhat.

Záró gondolatként ezzel búcsúzott Zentai Tibor: „Soha nem lehet hátradőlni, amikor azt gondoljuk, hogy elértünk valahova. Az még nem egy végállomás, csak egy pozíció az életünkben. Ahhoz, hogy ezt megtartsuk és továbblépjünk, nap, mint nap meg kell küzdenünk és meg kell vívnunk a saját harcainkat, de megéri, mert ott lesz az eredménye.”

A rádióműsor visszahallgatható Spotify-on és a Fejlődik a hazai! honlapján.

A cikk szerzője Blősz Dalma
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!