A technológia, ami megváltoztatja az autóipart

2021. március 14. 20:33

A DDR (Double Data Rate) évek óta fejlesztés alatt áll és elsősorban nem is az autóipar számára volt érdekes innováció most még is úgy tűnik, hogy annak segítségére siethet.

2021. március 14. 20:33
null

A DDR vagy a kettős sebesség rövidítése, ami annyit tesz, hogy kétszeres memoria sebességgel képes adatokat mozgatni. A technológia, teljes neve a DDR SDRAM, ahol az SDRAM a szinkron dinamikus véletlen elérésű memóriát jelenti. 

A közelmúltban a Tesla bejelentette bizonyos X és S típusú járművek visszahívását a mikrovezérlőbe beágyazott multimédiás (eMMC) 8 GB-os hibás kártyák miatt. Az eMMC helytelen működése veszélyeztetheti a főképernyőt, ezzel a jármű figyelmeztető jelzéseit, a tárolt adatokat és a kamerákat. Mindezek a veszteségek ronthatják a biztonsági műveletek megbízhatóságát.  

Az ilyen jellegű események azt mutatják, hogy a biztonságos működés elengedhetetlen részét képezik az adatfeldolgozó rendszerek és a járművek memóriája. 

A kettős adatátviteli sebesség (DDR5) egy olyan memóriatechnológia, amely az eszközszintű biztonságra összpontosít. A dinamikus véletlen hozzáférésű memória (DRAM) használatával a DDR5 egy gyorsabb adatátviteli sebességre lesz képes, nagyobb sávszélességet és teljesítményt nyújt majd az eszközök számára. 

Általában a DDR5-öt a mobileszközökben és számítógépek használatában szokták emlegetni, de a technológia elég sokoldalú ahhoz, hogy az autóipari alkalmazásokban is működjön. Bevezetése az autóipari rendszerekben növeli a memóriát, a feldolgozást, a megbízhatóságot és a teljesítményt, ezzel pedig hozzáad a biztonsági képességekhez. 

A biztonság minden jármű számára kiemelt fontosságú, de különös tekintettel azokban, amelyek autonóm rendszerrel rendelkeznek. Amint a DDR5 belép az autóipari piacra, különféle érzékelők, vezérlők, kapcsolók és kapuk kötődnek össze a rendszerrel, mivel egyszerre működnek és továbbítják az adatokat az eddiginél gyorsabb sebességgel és nagyobb biztonsággal.
 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2021. április 01. 18:18
Olyannyira szó szerinti fordítás, hogy ilyenek maradtak benne: "a DDR5 egy gyorsabb adatátviteli sebességre lesz képes," Ez baszki annyira angol. Ha így írom, akkor mindjárt magyarul van: "a DDR5 gyorsabb adatátviteli sebességre lesz képes". A tartalma meg óriási baromság.
Nehidd El
2021. március 29. 16:08
Az égvilágon semmit sem fog megváltoztatni a DDR5. Igazából semmi eget rengető újdonságot nem tartalmaz a DDR4-hez, sőt a DDR3-hoz képest sem. Sikerült egy túlzó, de semmi konkrétumot nem tartalmazó promó anyagot találni és egy-két botlással lefordítani mint valami áttörést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!