Megállíthatatlannak tűnik a kínai gazdaság fellendülése

2020. szeptember 22. 12:54

Erős számokat hozott az augusztus a kínai iparban, a kereskedelemben és a beruházásokban egyaránt.

2020. szeptember 22. 12:54
null

A kereskedelmi forgalom, amely a fogyasztást tükrözi, 0,5 százalékkal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest a júliusi mínusz 1,1 százalék után.

A szakértők nulla százalékos változásra számítottak.

Az ipari termelés 5,6 százalékkal nőtt éves bázison augusztusban a 4,8 százalékos júliusi bővülés után. A szakértői előrejelzések mediánja 5,1 százalék volt. 2019 decembere óta nem volt ilyen mértékű növekedés a szektorban.

Kereskedelmi forgalom alakulása Kínában

A tartós eszközök befektetése 0,3 százalékkal csökkent éves bázison, amely javulás a mínusz 1,6 százalékos júliusi szintről. A szakértők 0,4 százalékra számítottak.

Louis Kuijs, az Oxford Economics közgazdásza szerint

Kína gazdasága erős lábakon áll és ez folytatódhat 2021-ben is.

Az újranyitás fokozatosan éreztette hatását a gazdaságban, mert a fogyasztók nem azonnal tértek vissza a normális életükhöz.

A gépjárművek eladása 9 százalékkal nőtt a múlt hónapban és szeptember elején is tovább erősödött. A mozik bevétele 56,8 százalékkal csökkent augusztusban, de szeptember első 12 napjában már 51 százalékkal erősödött.

A markológépek értékesítése 51,3 százalékkal nőtt augusztusban. Ez a szám az egyik fontos mutatója az építőipari aktivitásnak.

Az ipari termelés alakulása Kínában

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!