Megszólalt a Nemzeti Színházban balesetet szenvedő Horváth Lajos Ottó

2024. szeptember 12. 10:37

A színész ügyvédje szerint a második szakértői vélemény alapján egyértelmű, hogy Horváth Lajos Ottó a balesetben maradandó fogyatékosságot szenvedett.

2024. szeptember 12. 10:37
null

Nyitókép: képernyőfotó / Blikk

Horváth Lajos Ottó hosszú idő után először tért vissza forgatni a balesete után, püspökként láthatják ismét a nézők A mi kis falunkban – írta meg a Blikk.

Mint ismet: a két színész a baleset és a felmondásuk után a Centrál Színházban kapott lehetőséget, a jövő februári bemutatójukon egy apa-lánya párost alakítanak majd. Úgy tűnik, Horváth Lajos Ottó pedig mostantól a képernyőn is újra látható lesz.

Megvagyok, jól vagyok, köszönöm. Nem voltak lelki sebeim, próbáltak lelki sebeket ütni, de azokat igyekeztem elhárítani, de jól vagyok, maradjunk ennyiben” 

– nyilatkozta röviden a Blikknek a forgatás helyszínén a színész.

A portál helyszíni riportjából kiderült: Kapitány Iván rendező nem szerette volna őt kiírni a sorozatból a sérülése miatt, ezért úgy alakították a történetet, hogy a karja fel legyen kötve.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyilatkozott a színész ügyvédje is

Borbély Zoltán, a színész ügyvédje is nyilatkozatot adott a Blikknek. Mint fogalmazott: 

Elkészült a második szakértői vélemény, amely alapján egyértelmű, hogy Horváth Lajos Ottó ebben a balesetben maradandó fogyatékosságot szenvedett és tartós egészségromlást is, ami azt jelenti, hogy hat hónapon túl elhúzódó gyógytartam. 

A kézszorító ereje sosem lesz már 100 százalékos. Igen magas százalékban elmarad az elvárttól, ami egy színművész esetében különösen nagy sérelem.”

Az ügyvéd hozzátette: a sérelemdíjról és az egyéb kérdésekről is szeretnének megállapodni a Nemzeti Színházzal, s reméli, hogy a hónapok óta tartó egyeztetések végére sikerül pontot tenni.

Horváth Lajos Ottó rendkívül erős ember és nagyon igazságkereső. Hogy ha ez az egyesség nem jön létre, az mind a két félnek nagyon rossz lesz, elsősorban azért, mert ez egy több évig tartó, hosszadalmas jogi eljárás lehet. 

Itt azonban nem kétséges a munkáltató felelőssége, s egy dolog a legfontosabb: meg tudjon egyezni a munkavállaló és a munkáltató, vagyis a színművész és a színház

 – mondta a portálnak Borbély.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsek-3
2024. szeptember 12. 12:52
".....A kézszorító ereje sosem lesz már 100 százalékos. Igen magas százalékban elmarad az elvárttól, ami egy színművész esetében különösen nagy sérelem.” Na elmentek a büdös francba!!!
westend
2024. szeptember 12. 12:29
hát, azért aki a 'mifalunk' alnevű förmedvényben bármekkora pici alszerepet is vállal, az komolytalan mint ember. A színészet meg amúgy is csak egy ripacskodás. Lapozzunk.
Józsi6
2024. szeptember 12. 12:04
Mit keres egy püspök a Nemzetiben? Vagy gúnyolódik a "művész" úr a katolikus egyházon, ezért öltött püpöki ruhát?
Welszibard
2024. szeptember 12. 11:05
"A mi kis falunk" c. sorozat a leggusztustalanabb, a falut meghamisító, alantas ízlést generáló gagyi filmek közé tartozik. Kb. olyan színvonalon mutatja be a vidéket, ahogy azt Móricka a Síp utcában kabaré előtt elképzelte (Gugyerák - Kabos kiagyalt, nem létező áltájszólással). Célja az egyház, a papok lejáratása, a primitív ösztönök felszabadítása, és a hamisítás, A népi kultúrát, az értékes eredeti tradiciókat még véletlenül sem mutatja be, csak annak kocsmai színvonalú romlását. Nagyon káros és egyáltalán nem humoros, hanem megosztó és lejárató szándékú és célú filmsorozatnak tartom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!