Hamarosan beiratkozott a híres Le Cordon Bleu főzőiskolába, kitűnő eredménnyel végezte el, majd csatlakozott a Le Cercle des Gourmettes-hez.
E gasztronómiai klubban ismerte meg Simone Becket és Louisette Bertholle-t, 1961-ben velük együtt adta ki a Mastering the Art of French Cooking (a francia konyha művészetének elsajátítása) című könyvet. A kiadvány célja az volt, hogy a gyorsételen élő amerikaiak megismerjék a francia ízeket és konyhai technikákat, és kedvet ébresszen a főzéshez. A kötet beindította Child szakácskarrierjét.
A házaspár az 1960-as években visszatért az Egyesült Államokba, és Massachusettsben telepedett le. Juliát nemsokára főzőműsor vezetésére kérték fel, amivel aztán megreformálta a nők főzéshez való hozzáállását. „A főzés egyik titkát és egyben örömét jelenti megtanulni kijavítani valamit, amit elrontottunk, és az egyik lecke az, hogy derűsen viseljük el azt is, ha már egyáltalán nem lehet kijavítani” – csak egy gondolat a Julia Child-féle optimista filozófiából. Ez újnak számított a hatvanas évek Amerikájában – a főzést a nők akkoriban nem éppen örömteli alkotótevékenységnek fogták fel. Leghíresebb útmutatása pedig az volt, hogy legyünk bátrak a konyhában.
A főzőműsort további sorozatok és könyvek követték. Mindezeken túl Child szervezeteket is alapított az étkezéskultúra és a főzéssel kapcsolatos tudatosság terjesztésére. Társalapítója volt 1981-ben az amerikai bor- és élelmiszer-intézetnek, 1995-ben pedig létrehozta a Julia Child Gasztronómiai és Konyhaművészeti Alapítványt. Munkásságáért többek között a Harvard Egyetem és a Brown Egyetem díszdoktori címet adományozott neki. Paul végig támogatta felesége törekvéseit, Julia többször hangoztatta is: „Nem futottam volna be ilyen karriert, ha nincs Paul Child.”
Julia Child 2004. augusztus 13-án hunyt el, a kulináris művészet terjesztésének örökségét hagyva maga után. Konyháját, amelyet főzőprogramjai tettek híressé, a Smithsonian National Museum of American Historynak adományozták. Gyermekei nem születtek, egész életét azzal töltötte, hogy Amerikát, majd a világot főzni tanította, és ami a legfontosabb, hogy elhitette: a főzést nem valamilyen pokolba kívánt kötelességnek kell felfogni, hanem kreatív kísérletezésnek, aminek a végeredménye boldoggá teheti az embert.