Így égett porrá a csallóközi magyar műemlék (VIDEÓ)
Hatalmas lángokkal égett a nagymegyeri hengermalom.
A Neiner Családi Pince kézműves borászat, nem használunk sem fajélesztőt, sem adalékanyagokat a borainknál - mesélt a 2012-es Fuxlik premierjén Neiner István családi pincészetéről és a szekszárdi sillerről a Mandiner.bor kamerájának.
Azért, hogy a vásárló biztos lehessen benne, hogy a Fuxlit érdemes megvenni, vakteszten döntik el a borászok, saját maguk, hogy melyik az a tétel, ami érdemes a név viselésére. Idén 14 borászat nevezett, de csak kilenc Fuxlit kóstolhatunk. Akik bekerültek, egységes megjelenéssel: róka színű csavarzárral, egyforma üveggel és a grafikán/logón kívül egyforma címkével hozzák forgalomba a 2012-es Fuxlikat.
Negyven százalék kadarka, negyven százalék kékfrankos és húsz százalék merlot alkotja a három Neiner-testvér 2012-es Fuxliját, melyről Neiner István beszélt a Mandiner.bornak. A sillerben lévő kadarka a nagyszüleitől örökölt, hetvenéves bakműveléses kadarkaültetvényről származik. A szőlőket szeptember közepén szüretelték, a bogyózás után másfél napon át héjon áztatták, majd kádban spontán erjesztve hordóban és tartályban érlelték a bort: „A Neiner Családi Pince kézműves borászat, nem használunk sem fajélesztőt, sem adalékanyagokat a borainknál. Szeretjük a hagyományos borkészítést” –magyarázta a pince borkészítési filozófiáját Neiner István.
Neiner István a pince Fuxliját a leginkább bajai halászlé mellé tudja elképzelni.