Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a megnyitón a minőségi csokoládé egészségmegőrző szerepéről beszélt, és üdvözölte az esemény magas színvonalát.
A szervezők kiemelték, büszkék arra, hogy hasonló méretű és nívójú fesztivált nem rendeznek egyik európai nagyvárosban sem. A több mint 120 kiállító között kizárólag magas minőséget képviselő manufaktúrák vannak, ami azt a célt szolgálja, hogy megőrizzék az esemény magas színvonalát. „A jelentkezésnél megszűrtük a pályázókat, és azt is, hogy milyen termékeket hozhatnak el az ünnepre” – mondta el a szervező, majd hozzátette: „A borfesztivál sokat tett a magyar borkultúra felemeléséért, ezt szeretnénk tenni mi is a magyar édességgel, amelyre méltán lehetünk büszkék”.
A szakmai előadások, kóstolók és koncertek mellett a tudatos és egészséges édességfogyasztásról is képet kaphatnak a látogatók: hallhatnak toxikológiai előadásokat, valamint konzultálhatnak fogászati és diabétesz-tanácsadókkal is.