Mozgalmas szombat: újabb párt csatlakozik Orbán Viktor Patriótáihoz

2024. július 06. 22:06

Már a nyolcadik párt jelentette be csatlakozási szándékát.

2024. július 06. 22:06

Nyitókép: X-fotó

A flamand Vlaams Belang csatlakozni kíván a Patrióták Európáért új, európai pártcsaládhoz, amelynek Orbán Viktor magyar miniszterelnök a társalapítója. Ezt Tom van Grieken, a Vlaams Belang elnöke jelentette ki szombaton – írta a trouw.nl portál. 

Van Grieken hozzátette, „a jobboldali, hazafias pártoknak össze kell fogniuk Európában. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy ennek a politikai családnak a tagjai lehetünk majd”.

A pártvezető X-közösségi oldalán azt írta, „a változás szelei fújnak Európában. (...) A hazafias pártok erősebbek, mint valaha. 

Kevesebb EU és kevesebb bevándorlás, mert mi a MI Európánkat szeretjük”.

Zöld utat kaptak a Patrióták

Ahogy arról a Mandiner korábban is beszámolt, azzal, hogy a Dán Néppárt is jelentkezett a Patrióták közzé, 

szinte biztossá vált, hogy létrejöhet az európai parlamenti frakció,

hiszen ennek az a feltétele, hogy a pártcsoport legalább hét tagállamot képviseljen.

Ezt is ajánljuk a témában

Folyamatosak a tárgyalások

De nagy a valószínűsége annak, hogy a pártcsalád még tovább bővül. A Marine Le Pen vezette Nemzeti Összefogás a francia időközi választás utánra ígérte, hogy dönt a kérdésben. Az olasz Liga párt vezetője, Matteo Salvini pedig a csatlakozásról azt mondta, hogy még „dolgoznak rajta”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 321 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
andrea-1974
2024. július 08. 12:15
Na balosok mehettek Ukrajnába harcolni az EU minden országából,ja nincs 1 jelentkező sem fotel prolik.Miért ekkora a szátok,lehet menni..! Weber és LEYEN gyerekek... irány Ukrajna..Jó utat..
Isten jobb keze
2024. július 07. 19:41
😂😂aztán tessék mondani, miután a sok szart összefujta a szél lesznek e vagy 30-an összesen? 😂😂 az eu parlament hány fős 750 kb😂😂
Jose
2024. július 07. 12:43
Raspi: "Világ nacionalistái egyesüljetek!" Ez a faszi menthetetlen, nem kell vele foglalkozni. Nincs agya szegénykének. Nem vagyok orvos, de úgy tudom, ez egy komoly betegség, per pillanat gyógyíthatatlan.
Jose
2024. július 07. 12:37
Az az igazság, hogy a balosok (vagyis a hülyék) nem látnak előre soha semmit. Egyszerűen nem értenek hozzá (egyébként semmihez). Mennyire röfögték, hogy OV nem fog tudni alapítani semmilyen frakciót, meg hogy könyörög, pam-pam-pam... Oszt mi lett a vége? Napok alatt 8 párt. Na, ehhez mit szóltok, suttyók? Látom, cccfaszom azt mondja, hogy bolhacirkusz. Tehát még mindig nyomják a szarságaikat. Nyomorék egy banda!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!