Őt jelölte ki a kormány az árvízi védekezés első számú irányítójának

2024. szeptember 18. 11:05

A rendelet az árvíz várható levonulása után hatályát veszti.

2024. szeptember 18. 11:05

Nyitókép: A dunai árvíz Budapesten is gondokat okozhat. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert.

Az évtized árvize miatt a magyar kormány az egész ország területére összehangolt védelmi tevékenységet rendelt el – derül ki a Magyar Közlöny legutóbbi számából. „Az összehangolt védelmi tevékenység keretében a műveleti tevékenységek irányítását, valamint az árhullám elleni védekezésben részt vevő védelmi és biztonsági szervezetek, illetve közigazgatási szervek védekezéssel összefüggő tevékenységét a katasztrófák elleni védekezésért felelős miniszter hangolja össze” – áll a közlönyben. Mindez azt jelenti, hogy 

az árvízi védekezésnek Pintér Sándor belügyminiszter az első számú irányítója, akinek munkáját az operatív törzs segíti. 

A rendelet, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök írt alá, szeptember 24-én, az árvíz várható levonulása után hatályát veszti. 

Ezt is ajánljuk a témában

Pintér Sándor az árvízi védekezés első számú irányítója. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

 


 

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ízisz
2024. szeptember 18. 12:04
Z. "Intel 2024. szeptember 18. 11:37 Hát ez megkésett. Mindjárt vége az árvíznek." Ízisz Intel 2024. szeptember 18. 12:03 Z. Még 6-8 nap megfeszített munka!!! Te szerencsétlen!!! 💯👎
Osztap_Bender
2024. szeptember 18. 11:50
az árvízi védekezésnek Pintér Sándor belügyminiszter az első számú irányítója, akinek munkáját az operatív törzs segíti. Kezdhetünk aggódni !
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. szeptember 18. 11:50
Ahogyan egy korábbi mandiner cikkből megtudhattuk, a rendért, egészségért és oktatásért felelős miniszter alkohollal itatta az árvíznél dolgozókat. Nem ásványvizet, teát, kávét és szendvicseket vitt, mint a Tisza pártosok, hanem pálinkát! Miért nem egyenesen hasist és kokaint? 🤡 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Skywalker_bp
2024. szeptember 18. 11:48
Azt halottam hogyOrbán facebook oldalát elárasztották a hashtag inkábbvédekezett-volna-hajdan-apád kommentek. Kemény
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!