Közeleg az elektromosok és a belső égésűek végső csatája

2024. szeptember 18. 23:00

Az utóbbi egy évben lassult a globális járműipar átállása az elektromos gépkocsik gyártására. Ennek egyik fő oka az autó- és olajipari lobbi minden eddiginél hevesebb ellenállása. A technológiák békés helycseréje helyett drasztikus megoldások jönnek?

2024. szeptember 18. 23:00
Fuel,Nozzle,And,Electric,Car,Charger,Plug.,Ev,Vs,Gasoline.
Révész Béla Ákos
Révész Béla Ákos

Nyitókép: Shutterstock 

Az elektromos járművek eladása Kínát kivéve az egész világon csökken. Sokan sokféleképpen próbálják magyarázni a jelenséget: a töltési infrastruktúra tagadhatatlan hiányosságai – amelyből egyenesen következik a hatótávolsággal kapcsolatos aggodalom – és az új technológiák bevezetésénél megfigyelhető, egyébként természetes időszakos visszaesés éppúgy szerepel az okok között, mint az ellátási láncok diverzifikációjának a hiánya, valamint a támogatások és a vásárlási ösztönzők visszavonása.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RasPutin
2024. szeptember 19. 07:10
Az elektromos járművek eladása Kínát kivéve az egész világon csökken. Akkor a BYD a Szegeden gyártott autókat viszi haza Kínába?
RasPutin
2024. szeptember 19. 07:08
Süsüke 2024. szeptember 19. 07:00 Nem köolajlobbi hanem a józan ész az ami "gátolja" a villanyvasaló autók térnyerését. Ha összeadod és kivonod rá fogsz jönni az elektromos autó sokkal környezetszennyezőbb mint a benzin/gáz. Na ezt magyarázd el hogy mitől környezetszennyezőbb egy elektromos autó.
Ergit
2024. szeptember 19. 07:03
Hosszú, elhúzódó csata lesz!
Süsüke
2024. szeptember 19. 07:00
Nem köolajlobbi hanem a józan ész az ami "gátolja" a villanyvasaló autók térnyerését. Ha összeadod és kivonod rá fogsz jönni az elektromos autó sokkal környezetszennyezőbb mint a benzin/gáz. Ugyanazt a süket dumát nyomjátok mint a Co2 tekintetében! Nem hülye mindenki azt csak ti hiszitek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!