Nem kell választanunk a Nyugat és a Kelet között

2024. szeptember 18. 23:00

Új gazdaságpolitikát hirdetett Orbán Viktor miniszterelnök: a szétszakadó világ kihívásaira a gazdasági semlegesség a jó válasz.

2024. szeptember 18. 23:00
ORBÁN Viktor
Nagy Kristóf

Nyitóképen: Orbán Viktor a XVII. Szakma sztár fesztivál megnyitóján idén áprilisban. A miniszterelnök nemrég közölte, hogy jelentősen emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Gazdasági semlegességre van szüksége Magyarországnak – jelentette be a kötcsei pikniken tartott beszédében Orbán Viktor. A miniszterelnök ezzel új gazdaságpolitikát hirdetett, amelynek lényege, hogy nem politikai szemüvegen keresztül kell néznünk a gazdaságot, hanem az életképességét szem előtt tartva. Ez azt jelenti, hogy Magyarországnak ki kell maradnia a világban zajló blokkosodásból, ameddig csak lehetséges. A kormányfő kijelentette: a legfontosabb távol tartanunk magunkat azoktól a konfliktusoktól, amelyek arra kényszerítenek, hogy válasszunk a Nyugat és a Kelet között. Orbán Viktor ismét leszögezte, hogy Magyarország elválaszthatatlan része a nyugati szövetségi rendszernek, a NATO-nak és az Európai Uniónak, ám ez nem jelenti azt, hogy csak a nyugati országokkal szabad fenntartanunk a gazdasági kapcsolatainkat, főképp, hogy a Kelet, elsősorban Ázsia óriási fejlődésen megy keresztül, Kína pedig a világ legnagyobb gazdasága.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2024. szeptember 19. 10:34
Persze, hogy az lenne a jövő, amit a Miniszterelnök felvázolt, de ehhez azonnal fel kellene hagyni a hatalmi politizálással és a háborúskodásokkal. Valamennyi népnek és nemzetnek egy új közös szerződést kellene kötni az örök békéről és a bolygó közös ápolásáról és komfortosításáról. Minden nemzetnek ténylegesen is biztosítani kellene a teljes függetlenséget és a szabadságot. Egyidejűleg az is nagy segítség volna, ha végre feltalálnák a hatalmi téboly elleni orvosságot és kidolgoznák a szükséges terápiát.
Namond
2024. szeptember 19. 07:59
Hülye. A piaci verseny résztvevői felmorzsolják és elhagyják a kívülálló "semlegeseket".
herden100
2024. szeptember 19. 01:23
AMERIKA AZ AMERIKAIAKÉ! 1.1 milliárd lakos 42 millió négyzetkilométer SPANYOL, ANGOL, PORTUGÁL tanítás az iskolában. ( Illegális migráció okafogyottá válik. ) BOSTON-MEXICOcity-BUENOS AIRES AUTÓPÁLYA SEATTLE-SANTIAGO del CHILE SZUPERVASÚT EURÓPAI UNIÓ SZERŰ INTEGRÁCIÓ NINCS MEG TILTVA 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍
herden100
2024. szeptember 19. 01:23
index.hu/gazdasag/2024/07/07/amerika-felhofenyesites-europa-makronom-intezet-santo-martin/?token=444cc69bc55314302f0357119cbc7c8e
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!