A dánok is csatlakoznak a Patriótákhoz, zöld utat kapott a parlamenti frakció

2024. július 06. 17:36

Ráfordult a célegyenesre Orbánék pártcsaládja.

2024. július 06. 17:36

Nyitókép: TOBIAS STEINMAURER/APA-PICTUREDESK VIA AFP

A nap elején úgy állt a helyzet, hogy egy pártra még szükség van a Patrióták Európáért frakcióvá válásához – hívta fel a figyelmet összeállításában a Hír TV – közben azonban változott a kép.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, múlt vasárnap jelentette be Orbán Viktor, Herbert Kickllel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével, valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel új pártcsaládot hoznak létre Patrióták Európáért néven.

Ezt is ajánljuk a témában

Pár nappal később a portugál Chega, majd a spanyol Vox is jelezte: csatlakozni kíván. Pénteken pedig kiderült, hogy újabb nagyágyúval bővül Orbán Viktor frakciója: a holland Szabadságpárt vezetője, Geert Wilders is bejelentkezett.

Szombaton összeállt a kirakós: a Dán Néppárt is jelentkezett a Patrióták közzé. Erről Anders Vistisen, a párt végrehajtó bizottságának tagja írt X-oldalán.

Így minden bizonnyal létrejöhet az európai parlamenti frakció, 

hiszen ennek az a feltétele, hogy a pártcsoport legalább hét tagállamot képviseljen.

Ezt is ajánljuk a témában

Még folynak tárgyalások

Nagy a valószínűsége annak, hogy a pártcsalád még tovább bővül. A Marine Le Pen vezette Nemzeti Összefogás a francia időközi választás utánra ígérte, hogy dönt a kérdésben. Az olasz Liga párt vezetője, Matteo Salvini pedig a csatlakozásról azt mondta, hogy még „dolgoznak rajta”.

Összesen 563 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. július 07. 18:07
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** A mű-cár üzenete: VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
llancsi74
2024. július 07. 06:19
Ep szavazás után: mit ér Orbán 11 képviselővel,hahaha??? Hát ennyit, hahaha. A jobboldali fordulat nyomatékosítva lett. MP: csatlakozunk a néppárthoz! Ott a helyed...Igyál Peti, rövid távon segít, hosszú távon pusztít....
5m007h 0p3ra70r
2024. július 07. 02:06 Szerkesztve
»kunfia1 2024. július 06. 18:45 Ekrü 2024. július 06. 18:35 kunfia1 2024. július 06. 18:29 a biztonsági őrök ki is hajíthatnak...bár ebbe Poloskásnak láthatóan nagy gyakorlata van... Ahogy Orbánt a Néppartból?« 1. Orbán Viktor nevű tagja a az EPP-nek soha nem volt. Ennek az ellenkezőjét állítani, megalázóan magas fokú tájékozatlanság vagy a létező legkistílűbb hazugság. 2. A Fidesz EP képviselőit soha nem vezették ki az EPP irodájából a nyakukon alkalmazott szorítófogással. Ennek az ellenkezőjét állítani, megalázóan magas fokú tájékozatlanság vagy a létező legkistílűbb hazugság. Válassz, tudatlan gyökér vagy, vagy hazug geci!?
Intruder
2024. július 07. 00:08
Szarospetike, a pisatakony tud ilyet? Nöeem, ő csak parketten csúszik-mászik a taknyán-szarán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!