Daniel Freund már magyarmentes Európai Unióról ábrándozik

2024. szeptember 19. 11:16

A német EP-képviselő felkapta a vizet Orbán Viktor bejegyzésén.

2024. szeptember 19. 11:16

Nyitókép: Philippe STIRNWEISS / Európai Parlament

 

Ahogy arról beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök is reagált arra, hogy a holland kormány szerdán hivatalos kérelmet nyújtott be az Európai Bizottsághoz annak érdekében, hogy kimaradhasson a 2026-ban életbe lépő új menekültügyi és migrációs paktumból.

A miniszterelnök szerint Magyarország is csatlakozhat Hollandiához a kérelemben.

Ezt is ajánljuk a témában

A kormányfő posztjára természetesen nem sokkal később Daniel Freund német EP-képviselő is reagált. 

Van mód az uniós szabályokból való kilépésre. A neve Huxit”.

Freund szerint Magyarországnak tehát inkább ki kellene lépnie az Európai Unióból. Az EP-képviselő azt is hozzátette, Orbánnak fel kellene hívnia a Londont, hogy megtudja, a briteknek hogyan ment a kilépés.

Ugyanakkor érdemes felidézni, hogy az úgynevezett opt-out lehetősége egyáltalán nem ördögtől való dolog az unióban. Több ország is azt választott, hogy bizonyos politikákból kimarad: Írország a Schengeni Övezethez nem csatlakozott, Dánia pedig több opt-out lehetőséggel is élt, többek között a monetáris unióhoz sem kívánt csatlakozni.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lacika-985
2024. szeptember 19. 19:44
Teljes szivemből rühellem ezt a génhibás bolsevik csicska barmot , de most nagyon drukkolok hogy összehozza a HUXITOT ...
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 17:37
🍓 ️ ­É­r­t­é­­­k­­e­l­­d­­­ ­­­a­­­ ­s­­­z­­e­­­x­i­ ­p­­u­n­­­c­­i­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
Tboyka
2024. szeptember 19. 16:57
Valaki meg akar szabadulni ettől a csávótól? Fel kell őt kísérni egy emeletes házra, aminek az egyik ablakára ki van írva hogy vészkijárat. Utána beriasztani az egész emeletet.
madre79
2024. szeptember 19. 15:44
Ezt a szemetet miért nem távolítják már el onnan is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!