Irigylik a magyar nők helyzetét az olaszok, és nem is rejtették véka alá, miért

2024. szeptember 19. 17:24

„Budapest nem csupán az általunk már ismert klisé összessége” – olvasható az Il Giornale hasábjain.

2024. szeptember 19. 17:24
Hungary's Prime Minister Viktor Orban (R) and Italy's Prime Minister Giorgia Meloni arrive for a family picture during the European Council Summit at the EU headquarters in Brussels on June 27, 2024.

Nyitókép: JOHN THYS / AFP

Az Il Giornale hasábjain Roberto Arditti újságíró ijesztő demográfai adatokról ír. Mint az olasz lap szerzője rámutat: Nigériában jelenleg 229 millió ember él és az előrejelzések szerint 2050-re a harmadik legnépesebb ország lesz a világon, megelőzve az Egyesült Államokat és egész Európát. Az ország „gazdaságilag óriási növekedést mutatott, és Afrika vezető gazdaságává vált (nemrég megelőzte Egyiptomot és Dél-Afrikát)” – olvasható a cikkben.

Mi köze ehhez a magyaroknak?

A szerző a demográfiai problémák kapcsán igen elismerően szólt Magyarországról. „Budapest nem csupán az általunk már ismert klisé összessége. Nem, ennél több: Magyarországon 2010 és 2021 között 27 százalékkal nőtt a termékenységi ráta” – emelte ki hazánkat a lap szerzője, hozzátéve: ha ez nem volna elég Orbán Viktor kormányfő az elmúlt években „számos születést ösztönző intézkedést indított: az egyetemes szülői szabadság visszaállítása három évre, a családok adókedvezménye és a gazdasági hozzájárulások”.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint az olasz lap aláhúzta:

Hányan tudják Olaszországban, hogy a negyedik gyermektől egy magyar nő élete végéig mentesül az adófizetés alól?”

Összehasonlításként a portál emlékezetetett: Olaszországban, Friuli régiónak viszont „2022-ben egy okból sikerült bekerülnie a Guinness Rekordok Könyvébe, ami nem volt pozitív: a regisztrált születések száma pontosan nulla volt”.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. szeptember 19. 19:03
Hányan tudják Olaszországban, hogy a negyedik gyermektől egy magyar nő élete végéig mentesül az adófizetés alól?” Mi köze ehhez a magyaroknak? --- semmi, (de annál több a segélyért szaporodó cigányoknak)
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 19:03
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­­é­­­k­­e­l­­d­­ ­­a­­ ­­s­z­e­x­­i­­ ­p­­u­­­n­­c­i­­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Kristály
2024. szeptember 19. 19:01
Exportálni kell a buzikat és a lmbtq afrikába.
lofejazagyban-2
2024. szeptember 19. 18:40
volt moslékos, most éppen fostos troljaink rühellik Istent, rühellik a hazát, és rühellik a családot. De szeretik az ukrán háborút - szóban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!