Berlusconi még halála után is megnyert egy pert

2024. szeptember 19. 17:36

Az ügy úgy folytatódhatott a legendás olasz politikus 2023-ban bekövetkezett halála után is, hogy örökösei és családtagjai tovább vitték.

2024. szeptember 19. 17:36

Nyitókép: TIZIANA FABI / AFP

Az Európai Központi Banknak (EKB) nem volt joga megvizsgálni Silvio Berlusconi Banca Mediolanumban lévő részesedését, annak ellenére, hogy a néhai olasz miniszterelnököt adócsalásért ítélték el – idézte az EU Legfelsőbb Bíróságának közleményét az Euronews.

Ennek értelmében kijelenthető, hogy 

csütörtökön Berlusconi posztumusz győzelmet aratott a régóta húzódó vitában.

Az ügy úgy folytatódhatott a legendás olasz politikus 2023-ban bekövetkezett halála után is, hogy örökösei és családtagjai tovább vitték. Közülük többen a Fininvest igazgatótanácsában ülnek, és kapcsolatban állnak Berlusconi más cégeivel is, például a Mediaset műsorszolgáltatóval.

Az Európai Bíróság (EB) bírái továbbá azt is kimondták, hogy a néhai médiamogul és olasz miniszterelnök adócsalás miatt hozott ítéletének ellenére továbbra is részesedéssel rendelkezhet az olasz bankban – írta a lap

A Bíróság közleményéből az is kiderült, hogy 

az EKB nem ellenezhette jogszerűen Silvio Berlusconi Banca Mediolanumban fennálló részesedésének tulajdonjogát, 

mivel az egykori olasz kormányfő „továbbra is olyan részesedés tulajdonosa maradt, amelyet az uniós jog azon rendelkezéseinek átültetése előtt szerzett”

A megváltozott hatáskörök is Berlusconi mellé álltak

Az Euronews felidézte, 2016-ban a szabályozó hatóság kifogásolta Berlusconi bankban birtokolt részesedését, – mely a Fininvest nevű befektetési társaságán keresztül történt – miután csalásért elítélték. 

A lap arra is emlékeztetett, hogy a pénzügyi válságot követően az uniós bankok ellenőrzésére vonatkozó hatáskör a nemzeti hatóságoktól a frankfurti EKB-hoz került. 2014-ben az olasz jegybank arra kötelezte Berlusconit, hogy adja el részvényeit, ezt a döntést azonban később hatályon kívül helyezték.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. szeptember 19. 18:51
Tiszta amerika. Szavazott is?
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. szeptember 19. 18:39
Húha! És hányat vesztett el életében? Szerintem leszállhattok már az éltetéséről, így hogy már egy jó ideje nem él.
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 17:47
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­é­­k­e­l­­d­ ­­­a­­­ ­­s­­z­­­e­­x­i­ ­p­­u­n­­­c­i­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!