„Putyin trójai falovának” nevezte Orbán Viktort Dobrev Klára, nem tette zsebre, amit kapott (VIDEÓ)

2024. szeptember 19. 14:12

Schaller-Baross Ernő arra hívta fel a figyelmet felszólalásában, hogy „a magyar posztkommunista vörös arisztrokrácia képviselői az orosz kártyát lóbálják”.

2024. szeptember 19. 14:12

Nyitókép: Schaller-Baross Ernő Facebook-oldala

Heves vita alakult ki a magyar EP-képviselők között Strasbourgban. Miután Bóka János EU-ügyekért felelős miniszter  ismertette a magyar soros elnökség prioritásait, Dobrev Klára, a DK képviselője kért szót a teremben.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, „kicsit megsajnálta” a minisztert, aki „olyan szorgalmasan sorolta egy kicsit a szakmaiság látszata mögé bújva a magyar elnökség prioritásait”

„S ahogy látja a teremben ülők és az egész parlament jelentős részét nem nagyon érdeklik a magyar elnökség prioritásai, amikről Orbán Viktor tehet”.

„Ennek egyetlen egy oka van: hogy 

a magyar elnökség mielőtt még elkezdődött volna, már kudarcba fulladt” 

– vélekedett Dobrev.

Majd azzal folytatta, hogy ennek nemcsak „Orbán világkörüli őrült útja az oka, hanem, hogy gyakorlatilag úgy viselkedik az Európai Unióban, mintha Putyin trójai falova lenne. 

Minden egyes lépésével Putyint szolgálja” 

– hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc felesége.

Hozzáfűzte, hogy mindez korántsem sem magyar belügy, mivel „az európai emberek biztonságát fenyegeti” a magyar kormányfő azzal, hogy „vétózik a nem magyar emberek érdekében, hanem a félkegyelmű, orosz oligarchákat” – jelentette ki Dobrev Klára.

Gondolatait azzal zárta, hogy azt a kérdést tette fel Bóka Jánosnak, hogy „mivel zsarolja Vlagyimir Putyin Orbán Viktort”, hogy ennyire hajbókol neki.

Így reagált az orosz kártyára a fideszes EP-képviselő

Az elhangzottakra Schaller-Baross Ernő, fideszes EP-képviselő reagált. Schaller-Baross először is elnézést kért, mert csütörtökön „eljutottak oda ebben a házban, hogy 

a magyar posztkommunista vörös arisztrokrácia képviselői az orosz kártyát lóbálják. 

Én az elnökségi prioritásokra szeretnék koncentrálni” – szögezte le a képviselő.

A vonatkozó felszólalást alább tekintheti meg:

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. szeptember 19. 22:01
Miért támadták meg az oroszok Ukrajnát? Két nyomós okuk volt erre: 1. Amerikai uszításra beléptek volna a Nato-ba, hogy az USA/Nato Oroszország ellen fegyvereket, atomfegyvereket is, telepítsen ukrán földön, Moszkvától pár 100 kim-re. Ez Oroszország számára egy sakk-matt szituáció lett volna, aminek megakadályozása a jogos önvédelem kategóriájába tartozik 2. Az oroszok lakta keleti ukrán tartományokban (Donbasz..) az ukránok éveken keresztül, a Nyugat tudtával és hallgatólagos beleegyezésével szabályosan irtották az az orosz népességet. Ezeknek at atrocitásoknak több mint 80 ezer orosz áldozata volt. A nyugati hazugságokat nem kell se elhinni, se elfogadni. Az USA egyszerüen abba a helyzetbe akarta hozni magát, hogy Oroszország torkán tarthassa a kést. Amerika nem is akart tárgyalni az oroszok biztonsági érdekeiröl. Az oroszok megmondták, hogy ezt nem fogják hagyni, és természetesen nem is hagyhatták válasz nélkül. Ezért tört ki a háború. Minden már értelmezés amerikabarát hazugság.
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 22:00
🍓 ️ ­É­­­r­t­­é­k­­e­­­l­­­d­ ­­a­­­ ­­s­z­e­x­i­­­ ­p­­u­­­n­c­­i­­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
Palatin
2024. szeptember 19. 21:58
Egész Európában nincs ilyen aljas, bolsevik, ellenzéknek titulált belsö ellenség, hazaáruló gyurcsányista klikk, mint Magyarországon. De az ujdonsült Messiás is csak egy gonosz nemzetromboló szélhámos. Tele vagyunk árulókkal. A moszkoviták leszármazottai a mai brüsszeliták. Más országokban az ellenzék is az ország érdekeiért dolgozik, a gyurcsányisták viszont mindent megtesznek a magyar érdekek ellen. Az ország fejlesztése, gazdagítása nemcsak a kormány feldata, hanem az ellenzéké is. Gyurcsány a kormányt és vele a magyarokat az ellenségének tartja. Az ö galád áskálódása sok-sok millárdba kerül az országnak. A DK tevékenységét illetöen igencsak elgondolkodtató, hogy a gyurcsányista ellenzék állandó támadásai, rágalmai, hazugságai nemcsak óriási gazdasági károkat okoznak az országnak, hanem a DK hecchadjárata, lázítása, hazug áskálódásai JELENTÖSEN RONTJÁK A KÖZHANGULATOT, FOKOZZÁK AZ ORSZÁGBAN AZ EMBEREK ÁLTALÁNOS BELSÖ NYUGTALANSÁGÁT ÉS EZZEL AZ AGRESSZÍV POTENCIÁLT IS.
makapaka2
2024. szeptember 19. 18:51
Dobreva maradjon az árnyékszéken, és ne beszéljen tovább hülyeségeket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!