Miért lépünk ki az Európai Zöld Pártból?

2024. szeptember 19. 11:07

A nyugati zöldpártok nem fogják azt mondani, hogy az elektormobilitás zsákutca, mert ők találták ki.

2024. szeptember 19. 11:07
Ungár Péter
Ungár Péter
Substack.com

„De ami az érzelmi életnél fontosabb, talán a legfontosabb nézeteltérés, ami pontosan rámutat arra, hogy bármilyen politikai erő álláspontját Európában sokkal inkább határozza meg a térkép, mint bármilyen pártcsalád. Az elmúlt időszakban a legsúlyosabb vitáink az akkumulátorgyártással kapcsolatban alakultak ki az európai zöldekkel. Mert a magországok által uralt EGP-nek az ég adta egy világon semmilyen gondja nincs azzal a zöld átállással, melyben a német fogorvos lecseréli a régi belső égésű motoros autóját egy elektromosra, és közben minden haszon Németországban jelentkezik, hiszen jól jár a fogorvos, jól jár a német autógyár és a német állam is, csak minden költség és szennyezés a mi régiónkban landol. Nekik ez a megoldás tökéletes, és nem is különösebben örülnek akkor, ha felemeljük a hangunkat itt a széleken az igazságtalansággal szemben, mert ugye belepiszkítunk a jóemberkedésbe. 

A nyugati zöldpártok nem fogják azt mondani, hogy az elektormobilitás zsákutca, mert ők találták ki. Azért, hogy az általuk képviselni kívánt felső középosztály úgy lehessen klímatudatos, hogy közben azért megmarad a luxusautója. Bár hangoztatják, hogy fontos a klímaigazságosság, ezt arra értik, hogy szeretnek erről posztolni, nem arra, hogy ez az EU-n belül fontos lenne.

Nekünk ebben a kérdésben a valódi szövetségeseink itt vannak a régióban, az EGP-ben csak zavaró tényezők vagyunk. Ezt a problémát nem a nyugati zöldek fogják megoldani, hanem velük szemben kell megoldani.

Egy EP-képviselővel nem rendelkező pártnál az, hogy nem tagja egy pártcsaládnak, nem egy fontos esemény. De annyival tartozunk, hogy elmondjuk, miért döntöttünk a kilépés mellett.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2024. szeptember 19. 19:24
Anyukád megakarta puccsolni dr miniszterelnököt kb 20 éve.
GrumpyGerald
2024. szeptember 19. 19:20 Szerkesztve
"Miért lépünk ki az Európai Zöld Pártból? A nyugati zöldpártok nem fogják azt mondani, hogy az elektormobilitás zsákutca, mert ők találták ki" Wow, a kígyó beleharapott a farkába, de egy 400V-os vezetéket talált el :ĐĐĐ
danubius
2024. szeptember 19. 18:47
A villanymotor szuper, az akksi ellenben kőkorszak. Ez a baj.
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 17:38
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­é­­­k­e­­l­­­d­­­ ­a­­­ ­­s­­­z­e­­x­­i­ ­­p­­u­­n­­­c­­i­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!