Nemcsak a táblán, a tabellán is jól lépkedünk

2024. szeptember 19. 17:00

Továbbra is jól áll a magyar válogatott a budapesti sakkolimpián.

2024. szeptember 19. 17:00

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Ahogy azt vártuk és reméltük, a magyar férficsapat legyőzte Litvániát a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában. A szurkolók a 2,5-1,5-ös győzelemnél magabiztosabb sikerben bíztak, de azért így sem rossz, s a magyar válogatott két ponttal feljött a negyedik helyre.

Lékó Péterről eddig is tudtuk, hogy egy zseni, amit ezen a sakkolimpián is bizonyít. A szegedi versenyző öt év után tért vissza, s minden azt mutatja, jól döntött. Szerdán a Szicíliai védelem Fb5-ös változatában meglepte ellenfelét, Paulius Pultineviciust, gyorsan fölénybe került világossal, sötét már a 23. lépésben kapitulált. Tehát gyorsan megszereztük a vezetést. Szanan Szjugirov ezúttal kimaradt, így Berkes Ferenc játszott a harmadik táblán, s szívós, precíz játékkal fokozta az előnyét. A negyedik táblán Gledura Benjámin világossal mintha mindent egy lapra feltéve sakkozott volna, az időzavarban az ellenfele szerencsére eltévedt. Mondanánk, igazságos döntetlen született, de ismerjük el, könnyen vereség is lehetett volna belőle – írja a Magyar Nemzet

Az újra magyarként versenyző Rapport Richárd mintha csak csapattársa fellélegzésére várt volna. Sötéttel nagyon szolidan manőverezett, mintha az időt húzta volna. Amikor Gledura túljutott a krízísen és lényegében biztossá vált a magyar csapat győzelme, egyből döntetlenre adta a maga játszmáját. Berkes Ferencnek sokkal inkább lehet oka a mérgelődésre, végig precízen játszott, ám elegendő volt egyetlen pontatlan lépés, és döntetlenre rontotta a partit. 

Így lett 2,5-1,5-ös magyar győzelem a vége. A legfontosabb persze az, hogy megvan a két pont, de fölényesebb is lehetett volna a siker.

Ami az állást illeti, India Kínát is legyőzte, így továbbra is százszázalékos, Irán a második, Magyarország Üzbegisztánnal, Örményországgal és Szerbiával holtversenyben feljött a 3–6. helyre, a tábla pontok alapján a negyedik 7 forduló után. A nőknél Magyarország 1–3-re megverte Ausztriát.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 17:37
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­é­­­k­e­­l­d­ ­­a­­­ ­­s­­­z­­e­­x­­i­­ ­­p­­­u­­­n­c­­­i­m­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Zolotarjov
2024. szeptember 19. 17:32
Néger sakk nagymester miért nincs..? 🤔
Zolotarjov
2024. szeptember 19. 17:31
Na ugye..
survivor
2024. szeptember 19. 17:28
A sakk nem csal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!