Mindeközben az Európai Parlamentben: A TISZA-párt és a DK képviselői is támogatták a háborúpárti javaslatokat

2024. szeptember 19. 17:23

A háborúpárti Manfred Weber által vezetett Európai Néppárt teljes mellszélességgel támogatta a háborús uszítást.

2024. szeptember 19. 17:23
null

Nyitókép: MTI/Purger Tamás

Gál Kinga, a Fidesz-KDNP delegáció elnöke csütörtökön közzétett sajtóközleményében elárulta, hogy az Európai Parlament plenáris ülésén ismét háborúpárti határozatot fogadtak el a képviselők, amely még több fegyver szállítására szólít fel. A politikus kiemelte: 

az EP határozata elfogadhatatlan, hiszen az abban foglalt javaslatok  a háború valós és súlyos eszkalációjának irányába mutatnak, a szöveg ráadásul ismét alaptalan támadást intéz Magyarország és a magyar békepárti álláspont ellen.

Szavai szerint „a háborús uszítás helyett itt az ideje, hogy tűzszünet legyen, hogy diplomáciai kapcsolatfelvétel történjen, hogy béketárgyalások kezdődhessenek”. Úgy folytatta, hogy a háborúpárti Manfred Weber vezette Európai Néppárt teljes mellszélességgel támogatta a háborús uszítást. 

Ezt is ajánljuk a témában

A TISZA-párt és a Demokratikus Koalíció EP-képviselői is háborúpárti javaslatokat támogattak. 

Gál Kinga leszögezte: „elítéljük az orosz agressziót, kiállunk Ukrajna területi integritása mellett, és nagyarányú humanitárius segítséget nyújtunk. De továbbra sem vagyunk közelebb a háború végéhez, a pusztítás mértéke továbbra is elképesztő, több mint félmillió ember veszett oda, az ukrán gazdaság romokban hever.”

A mérhetetlen mennyiségű pénz és fegyver Ukrajnába küldése nem hozta el a háború végét, sőt, az EP határozatban foglalt javaslat, hogy további nyugati fegyvereket vethessenek be orosz területeken is, súlyos eszkalációhoz, Európa háborúba sodródásához vezet ” 

– mondta el az EP-képviselő. Hozzátette: a szöveg nevesítve támadja a magyar kormányt békepárti álláspontja miatt, alaptalan vádaskodásokat tartalmaz, ezért számunkra elfogadhatatlan.

„A háborúpárti Manfred Weber által vezetett Európai Néppárt teljes mellszélességgel támogatta a háborús uszítást. A TISZA-párt és a Demokratikus Koalíció EP-képviselői is támogatták azokat a módosítási javaslatokat, amelyek alaptalanul támadják Magyarországot, ráadásul arra akarják kényszeríteni a magyar Kormányt, hogy változtassa meg békepárti álláspontját és finanszírozza az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat” – szögezte le. 

Összesen 180 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bodzay
2024. szeptember 19. 22:56
Az a probléma, hogy a front mögötti támadások szélesedése eljuttat egy kritikus ponthoz, ahol a fegyverhasználat magasabb szintre lép. Nem lesz elkerülhető a nukleáris erő alkalmazása sarokba szorított helyzetben. Milliók fogják elszenvedni az Európai Parlament és néhány nyugat-európai kormány tudatlan felelőtlenségének a következményeit.
kunfia1
2024. szeptember 19. 22:32
"10 százalékpontos, stabil Fidesz előnyt mért a Nézőpont" "Egy hónappal az önkormányzati választások előtt változatlanul őrzi vezető helyét a főpolgármesteri címért folytatott küzdelemben Tarlós István, aki egyedül is begyűjtené a szavazatok felét (50 százalék) – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Nemzet számára készült legfrissebb budapesti közvélemény-kutatásából."
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 22:31
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­­­k­e­­l­­d­­ ­­a­ ­s­­z­­­e­­x­i­­­ ­­p­­u­­n­c­­­i­­m­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
ahapersze-3
2024. szeptember 19. 22:28
A háborúpárti Fidesz nem támogatta a javaslatot, ami további gátat szabhat a háborúpárti Putyinnak. Ehelyett ők azt támogatják hogy könnyen megkapja amit akar és ezen felbátorodva további országok ellen indítson "különleges katonai hadműveletet".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!