Árgus szemekkel figyelik az oroszok Orbán és az Európai Bizottság csörtéjét

2024. szeptember 19. 17:21

Az orosz sajtó híreiból egyértelműen kiolvasható, melyik politikus álláspontjával értenek egyet.

2024. szeptember 19. 17:21
PUTYIN, Vlagyimir

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki hivatal pool/Krisztyina Kormilicina

Az Európai Bizottság 200 millió eurót von le Magyarország kifizetéseiből – írta meg az Izvesztyija, orosz lap, Szijjártó Pétert idézve, de a Nyezaviszimaja Gazeta is a magyar tárcavezető témával kapcsolatos kijelentését szemlézte a hír kapcsán, amely szerint az EU a migrációt ellenző politikusokra és kormányokra vadászik.

Minket azért büntetnek, mert megvédjük a határainkat, míg [Matteo] Salvini olasz miniszterelnök-helyettes és infrastrukturális minisztert azért, mert megvédi az országát. Európa megőrült?”

– idézi Szijjártó Péter az orosz lap, hozzátéve, hogy a magyar tárcavezető hangsúlyozta az Európai Unió által alkalmazott kettős mércét is. Míg Magyarországra büntetés vár, addig Németország a schengeni határok lezárása kritika nélkül maradt – mutatnak rá.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KovG_1
2024. szeptember 19. 19:04
Hagyjuk már ezt a huzavonát. Nyissunk a határon egy átkelőt kizárólag migránsoknak, ott azonnal beszállhatnak egy buszba, és von der Leyen lakása előtt majd kiszállhatnak. Erről nem beszélni kell, hanem csinálni. Természetesen a buszokra egyirányú jegyet kapnának mindazon politikusok, akik támogatják az EU migrációs tervét. Így Pszichopeti is felülhetne az első buszra.
Kétes
2024. szeptember 19. 18:52
Ha már poltikát csinált Magyar Peti az árvízből, akkor én lassan arra fókuszálnék, hogy Magyar Peti nem fog uniós pénzt hozni a védekezési költségek finanszírozására! Az Unió nem ad pénzt pl. a határvédelemre az Orbán vezette magyar kormánynak. Tusk és a csehek fognak pénzt kapni az árvízvédelem költségeinek megtérítésére. Mi nem! Kíváncsi lennék, hogy Magyar Péter mit fog tudni elintézni? Semmit! Mert ő csak dumál. Most is!
sozlib_abschaum
2024. szeptember 19. 18:04
Nem értem, mit kell ezzel a gittegylettel szarakodni. A magyar parlament tegye be az alaptörvénybe, hogy külföldi bóriságok ítéletei Magyarországra nézve nem kötelezőek!
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 17:38
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­é­k­e­­­l­d­­­ ­a­­­ ­s­­z­e­­­x­i­ ­­­p­u­n­­c­­­i­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!