Lengyel lap: Orbánék nyeregben érezhetik magukat

2024. szeptember 19. 17:05

A Gazeta Wyborcza cikke szerint komoly nyomás nehezedett a Scholz-kormányra.

2024. szeptember 19. 17:05
Olaf Scholz

Nyitókép: INA FASSBENDER / AFP

Németország új döntése a határok lezárásáról veszélyezteti az EU kohézióját – írta meg a Gazeta Wyborcza. A lenygel lap úgy véli, hogy a határellenőrzés ideiglenes visszaállítása szárnyakat ad a jobboldali erőknek, és komoly próbatétel elé állítja az Európai Uniót. „Üdvözöljük a klubban” – így örült leplezetlen elégedettséggel a magyar miniszterelnök Olaf Scholz kancellár kormányának vitatott döntése miatt, amely szerint hétfőtől valamennyi német határon ideiglenes ellenőrzést vezetnek be a növekvő migrációs nyomás, valamint az iszlám terrorizmus elleni védekezés szükségessége miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

A lap úgy tudja, hogy a berlini döntés riadalmat keltett a Németországgal szomszédos országokban, köztük Lengyelországban és Ausztriában is. A lap annak a véleménynek is hangot adott, amely szerint az Orbánhoz hasonló politikusok úgy vélik, hogy a csökkenő támogatottsággal küszködő Scholz-kormány döntése a jobboldali AfD nyomására született.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2024. szeptember 19. 19:28
Fosnak a korrupt neokomcsik.
ekeke1
2024. szeptember 19. 18:34
2024.09.11. Európa legszigorúbb határvédelmi törvényét vezette be a Donald Tusk által vezetett lengyel liberális kormány. Engedélyezte ugyanis, hogy figyelmeztető lövéseket adjanak le a Belarusz felől érkező migránsokra. Szóval bocs, de a Belarusz felől érkező afrikai stb. migráncsokra már lőni is lehet Lengyelországban? Csak a Szerbia felől érkezhetnek?
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 17:41
🍓 ️ ­­­É­­r­t­é­­­k­­­e­­l­­­d­­­ ­­­a­­­ ­s­­z­e­­x­­i­­­ ­p­­­u­n­­c­­­i­­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
patópál
2024. szeptember 19. 17:23
"A lap annak a véleménynek is hangot adott, amely szerint az Orbánhoz hasonló politikusok úgy vélik, hogy a csökkenő támogatottsággal küszködő Scholz-kormány döntése a jobboldali AfD nyomására született." És nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!