Orbán Viktort tájékoztatták: így tudjuk elkerülni a legrosszabbat (VIDEÓ)

2024. szeptember 18. 12:17

Egy biztos: bőven van még feladat.

2024. szeptember 18. 12:17

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Nagymaroson, majd Kismaroson ellenőrizte szerda délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök az árvízvédelmi munkálatokat, Rétvári Bencével, a térség országgyűlési képviselőjével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A miniszterelnöknek a vízügyesek és a katasztrófavédők azt jelentették, hogy Nagymarosnál rövid szakaszokon, bekötések lezárásánál van szükség homokzsákos zárásra.

A védművek kiépítése folyamatos, az árvízvédelmi fal kiépítettsége 100 százalékos, jelenleg a mobilgát minőségellenőrzése és szivattyúk telepítése zajlik.

A szivattyúk a lezárt belterületi csatornákból vezetik a vizet a Dunába.

Kismaroson is folyamatosan zajlik a munka, eddig közel 100 ezer homokzsákot használtak fel, a védművek kiépítettsége 70 százalékos. A vízügyeseken kívül 600 katona, tűzoltó és önkéntes segíti itt a védekezést – hangzott el a miniszterelnöknek tett jelentésben.

(MTI)

A felvételt itt tudja megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2024. szeptember 18. 14:20 Szerkesztve
A Duna-i ár levonulása ellenőrzött folyamat! dr miniszterelnök egyszer már sikeresen kivezette az országból! Segítői több tízezren vannak, végig a Duna mentén! Mindegyikük végzi a munkáját! ================✓ A büdöslábú komenista maradványok sűrűn beszólnak, gúnyolódnak. Kijalófaszát érdekli ez? Magyar Rácuppanós Pétert!. Aki él-hal a nyilvánosságért. Csökkent a népszerűsége!! [email protected]
files32
2024. szeptember 18. 13:16
Nézd a királyfit, vágtat a réten, A vértje csillog, mint a mesében. Nézd a királyfit, vágtat a réten, Nekünk ez pokol, neki az éden. Olyan szép nagy. Szabad és vad. Hatalmas, erős. Bátor hős. Azt mondják, angol. Nem, az egy púpos. Talán egy mongol. Ó, milyen csinos!
genusnexxt
2024. szeptember 18. 12:55
Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára közösségi oldalán hívta összefogásra az embereket. "Minden dolgos kézre szükség van. Arra kérjük azon tagtársaikat, szimpatizánsaikat, akik ma érkeznek Vácra, hogy csatlakozzanak a küzdelemhez, és segítsenek az árvíz elleni védekezésben!" Csak tudnám mi a faszért tartunk katonákat Buksikáim!? A kipcsak-vigány azt hazudta, hogy 17.000 katonát tudnak kivezényelni. Mi lenne itt egy igazi konfliktus esetén, ha 5 nap alatt képtelenek egy árvizi védekezést összehangolni? #pedofidesz #csicskaorban
békalepcse2.0
2024. szeptember 18. 12:54
A sok idióta belpesti szellemi-mocsár lakó osztja itt az észt hogy Doktor miniszterelnök Úrnak mit is léne csinálnia... Ezek a szemét lelki nyomorékok a saját eltükben kéne rendet tegyenek de itt szoronganak és visítanak. Nem lehetne hogy elmenjenek a jó k...va a....ba?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!